‘UVIJEK SMO SPREMNI‘

Djeca! spremaju veliki koncert: ‘Do sada su nam se sve želje ostvarile, tako da moramo paziti što pričamo‘

Bend DJECA!

 Bend DJECA!
već nose titulu Rock&Off izvođača godine, a njihov, kako često nazivaju, garažni rock oduševio je mnoge na prvo slušanje

Oni su DJECA!, ali sviraju kao veliki i to će pokazati na koncertnom predstavljanju vinilnog izdanja svog debija "Kad čuješ ovaj zvuk" u subotu, 20. siječnja, u Tvornici kulture. Naravno, izvest će i svoj poznati singl "Ja Nisam Taj" kao i pjesme sa sljedećeg albuma. Osim toga, Anja Papa i Luka Vidović zasvirat će uz Benjamina Mjeržva i Brunu Žabeka kao punopravni članovi benda. DJECA! već nose titulu Rock&Off izvođača godine, a njihov, kako često nazivaju, garažni rock oduševio je mnoge na prvo slušanje.

Jeste spremni za koncert? Kako teku pripreme za subotu? Ima li treme?

Uvijek smo spremni za koncert! Live izvedbe su nešto u čemu jako uživamo tako da smo uvijek uzbuđeni i jedva čekamo izaći na pozornicu!

Osim starih hitova, novih pjesama, vinilnog albuma i mercha, što još možemo očekivati od koncerta?

S obzirom na to da je ovo poseban koncert, začinili smo live aranžmane, a pripremili smo i jednu obradu od Pocket Palme u nešto više divljoj varijanti tako da će i njihovi fanovi imati priliku doživjeti nešto neočekivano.

Kako ste se odlučili za Liniju 109 da svira na vašem koncertu? Hoće biti gostiju iznenađenja?

Želimo podržati mlade bendove jer smatramo da ima mnogo kvalitetnih izvođača koji svoj put tek započinju, a nemaju puno prilika nastupati, no srećom postoji Superval koji dokazuje da je mlada scena u zamahu. Među veoma perspektivnim bendovima je svakako Linija 109 tako da smo ih odlučili ugostiti na naš samostalni koncert.

Imate li neke glazbene uzore? Tko su?

Oduvijek smo imali glazbene uzore, odnosno one izvođače koji nas svojim djelovanjem inspiriraju i obogaćuju naše živote i bavljenje glazbom. Teško je izdvojiti samo neke jer ih ima jako puno, a stalno otkrivamo nove izvođače iako se vraćamo i onima s početaka našeg glazbenog putovanja.

Anja i Luka, kako se osjećate sada kada ste službeno u bendu? Je li se što promijenilo u odnosu na prijašnju suradnju?

Anja: Kada su nas dečki pozvali u bend ideja je bila da zajedno osmislimo dionice za live nastupe. Neke pjesme i zvukove syntheva smo prearanžirali i promijenili, kako bi koncerti bili zanimljiviji. Sada smo u poziciji u kojoj svi zajedno stvaramo i moram priznati da guštamo jer se uvijek iznenadimo rezultatima.

Luka: Iako s Pocket Palmom radimo glazbu kakvu radimo, Anja i ja oduvijek smo bili obožavatelji žestokog zvuka, tako da nam suradnja s Brunom i Benjaminom pruža novu dimenziju u kojoj se možemo izražavati na drugi način.

image

Bend DJECA!

Bend DJECA!

Kako je došlo do odluke da napravite vinilno izdanje albuma?

Željeli smo fizički dokaz prvog albuma, a smatramo da glazba s ploče ima dimenziju koju digitalni formati ne posjeduju. Sve u svemu lijepo je držati svoje pjesme u fizičkom izdanju, a ploča je format koji traje desetljećima.

Što možemo očekivati na sljedećem albumu?

S novim albumom želimo podići ljestvicu i isporučiti još bolje pjesme. Na tragu smo novog zvuka spajanjem ambijentalnih, mračnih syntheva u kombinaciji s potrganim gitarskim dionicama i eksplozivnim bubnjevima. Pjesme koje su već dovršene vrlo nas uzbuđuju i jako nas zanima kako će proći u live izvedbi.

Na što još volite trgati kičmu, a da nije vaš zvuk?

Postoji puno bendova na koje volimo divljati i plesati. Koncert benda My baby u Tvornici kulture urezao nam se u pamćenje i to što smo tada doživjeli jednostavno se ne može opisati. Od regionalnih bendova volimo proklimati kralješke na bendove poput Vizelja, Straight Mickey and The Boyz, Seven that spells, Porto Morto, Seine...

Koje su neke želje za budućnost benda?

Do sada su nam se sve želje ostvarile, tako da moramo paziti što pričamo. Pa želimo postati još bolji muzičari, kreativniji, slobodniji, još bolji tekstopisci i izvođači kako bismo s novim albumom nadmašili prvijenac. Isto tako želimo svoju energiju i zvuk putem koncerata podijeliti s cijelom regijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 07:32