Isprobana metoda

Ovaj super brzi trik za kronično neuredne ljude je spas: "Sviđa mi se ova ideja kao samohranoj majci"

 /SHUTTERSTOCK
Čišćenje vašeg doma može biti naporno bez odgovarajućih tehnika koje su vam na raspolaganju, ova žena ima sjajan prečac

Čišćenje doma može biti naporan zadatak, pogotovo kada se čini da je došao do točke s koje nema povratka. Postoji brz način da osigurate da se nered uopće ne nagomila. Kelli Brooks, kreatorica sadržaja na TikToku koja otvoreno govori o svojoj borbi s ADHD-om (poremećaj hiperaktivnosti i deficita pažnje), točno zna kakav je osjećaj biti preplavljen neredom. To u kombinaciji s nedostatkom energije za čišćenje može dovesti do još veće preopterećenosti.

Priznajući da je "kronično neuredna", Brooks je podijelila isprobanu i istinitu metodu za pospremanje svog prostora koja joj ne oduzima vrijeme.

Počevši s isječkom na TikToku u kojem je otkrila svoj trik: - Kao netko tko je kronično neuredan i ima ADHD, ovo mi je na neki način spas. Mi s ADHD-om zovemo ih kutijama propasti.

Doom box je akronim koji stoji za "Didn‘t Organize Only Moved", i kaže se da je to mehanizam s kojim se privremeno uklanja previše nereda.

image
TIKTOK/ @KELLIBROOKS

Kad je sve prenatrpano stvarima, ona kaže da ima manju i veću posudu u koje baca stvari. Jedna se koristi za velike stvari, dok je druga rezervirana za manje stvari poput kopči za kosu. Brooks često skuplja stvari s pultova i baca ih u svoje doom kutije, i to od cipela do torbica.

- A onda bih je trebala isprazniti, što se zapravo ne događa dok nije stvarno puna, rekla je o doom kutijama.

- Ali ako mi nešto nedostaje, to je obično ovdje.

- Dodatni savjet, ako imate goste, možete doom kutiju gurnuti u drugu sobu, našalila se.

Zahvalna na triku, jedna je žena komentirala video: - Sviđa mi se ova ideja kao samohranoj majci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 11:03