GENIJALNO

Jeste li znali koliko su obične šibice korisne za vaše biljke? Pogledajte što učiniti s njima

 /SHUTTERSTOCK

Kao djeca učili su nas da se ne igramo s vatrom, a kao odrasli znamo da je ta izjava još uvijek istinita, no šibice je zapravo vrlo korisno imati u kućanstvu zbog više stvari.

Kreator sadržaja na društvenim mrežama @creative_explained, koji se među svojom velikom bazom obožavatelja naziva i "biljnim nindžom", pokazao nam je u ovom kratkom TikTok videu kako se šibice mogu koristiti u vašem kućanstvu za više od pukog paljenja svijeća - zapravo ih možete koristiti kako bi vaše biljke napredovale.

Kao što se vidi u videu, kreator sadržaja objašnjava kako su šibice prepuni dva moćna sastojka — fosfora i sumpora. Dakle, jednom kad stavite šibice s glavom prema dolje u tlo i zalijete svoje biljke, one će otpustiti te minerale u tlo i pružiti vašim biljkama toliko dobrobiti. Također možete staviti šibice u čašu i zaliti običnom vodom te ostaviti neko vrijeme, nakon toga procijedite tekućinu te ju razrijedite u litri vode. Ova smjesa je odlična dohrana za vaše biljke. Fosfor pomaže vašim biljkama da razviju dobar korijenski sustav, dok sumpor pomaže biljkama da izraste lišće zelene jarke boje, što rezultira bujnim lijepim, uspješnim biljkama.

Odjeljak za komentare bio je ispunjen ljudima koji su cijenili korisne savjete kreatora sadržaja, kao i drugima koji su također ponudili dodatne savjete. "Kao referenca, ako piše "sigurnosne šibice", nema fosfora na samoj šibici; ako želite isprobati ovaj trik, tražite obične šibice, a ne sigurnosne, podijelio je @cedric_carle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 13:02