Ima brojne namjene

Nemojte bacati foliju s mjehurićima — evo što sve možete učiniti s njom u domu i vrtu

 FOTOSTORM/GETTY IMAGES
Iako je pucanje mjehurića odličan način za ublažavanje stresa, postoje i bolji načini za korištenje folije

Preseljenje u drugi dom naporno je (i često neuredno) iskustvo. Proces pakiranja i raspakiravanja svega - a zatim pronalaženja savršenog mjesta za pohranjivanje svih vaših stvari u novom okruženju - može svakoga iznenaditi. Na kraju ćete vjerojatno biti preplavljeni hrpom folije s mjehurićima. Međutim, ta folija je još uvijek upotrebljiva - stoga nemojte je baciti.

Na taj način možete minimizirati plastični otpad dok istovremeno poboljšavate svoj dom.

Zaštitite lomljive predmete.

Ako šaljete lomljive predmete prijateljima ili članovima obitelji, to je savršena prilika da ponovno upotrijebite dio te folije s mjehurićima.

image
FRESHSPLASH/GETTY IMAGES

Oblikujte odjeću, obuću i torbe.

Mjehuričasta folija ima brojne namjene u vašem ormaru, poput punjenja torbica i cipela kako bi zadržali svoj oblik u ormaru, Osobito su korisne za čizme do koljena i bedara, koje su ponekad izrađene od materijala koji se spuštaju.

Kako biste izbjegli potencijalni problem s plijesni, preporučuje se da provjerite jesu li predmeti potpuno suhi i čisti prije nego što u jednadžbu dodate foliju s mjehurićima.

Također možete koristiti foliju s mjehurićima da zaštitite odjeću od vješalica. Neke su vješalice previše šiljaste i imaju kukice za hvatanje osjetljivijih predmeta, poput veste ili svilenih komada odjeće. Mjehuričasta folija savršena je i za podstavljene vješalice koje možete koristiti za jakne ili kostime.

Neka vaše biljke stoje uspravno.

Ambalaža s mjehurićima također je korisna kada radite u vrtu - pogotovo kada želite da biljka bude uspravne ako je posuda prevelika.

Korištenje folije s mjehurićima oko stranica posude za biljke može spriječiti biljku da se nagne u većoj posudi.

Ovo je dobra opcija kao privremeni lijek dok tražite prikladniju posudu.

Tijekom zime također možete koristiti foliju s mjehurićima kao izolacijski materijal za zaštitu vaših biljaka od mraza. Omotač s mjehurićima zadržava topli zrak, pomažući biljkama da prežive hladno vrijeme.

Poboljšajte prianjanje.

Često držanje metli, grablji, lopata i sličnih alata može vam ozlijediti ruke nakon dulje upotrebe. Budući da su ručke alata izrađene od materijala poput drva ili metala i nisu prilagođene vašem zahvatu mogu izazvati žuljeve.

Međutim, ako koristite foliju s mjehurićima kao držač oko ručke, možda ćete se osjećati ugodnije. Samo pričvrstite foliju s mjehurićima ljepilom i spremni ste.

Zaštite namještaj i prostor.

Kako biste zaštitili svoj dom od ogrebotina ili nesretnih tragova namještaja, folija s mjehurićima može biti ključna.

Ako iznajmljujete nekretninu i ne želite grebati svoje podove ili zidove, folije s mjehurićima mogu pomoći u stvaranju jastuka između nogu stolca i poda, kao i zidova i stolova.

Budući da folija s mjehurićima odlično funkcionira kao tampon, prikladan je materijal i za zaštitu male djece u domu. Ne morate tražiti dalje samo prekrijte oštre kutove stolića za kavu ili ormarića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:43