VIŠE NAMJENA

Nemojte bacati foliju s mjehurićima — evo što možete učiniti s njom

 /SHUTTERSTOCK
Iako je bušenje mjehurića odličan način za ublažavanje stresa, možda bi bilo bolje umjesto toga ponovno upotrijebiti foliju s mjehurićima

Preseljenje u drugi dom je naporno (i često neuredno) iskušenje. Proces pakiranja i raspakiravanja svega - a zatim pronalaženja savršenog mjesta za pohranjivanje svih vaših stvari u novom okruženju - može svakoga iznenaditi. Na kraju ćete vjerojatno biti preplavljeni hrpom zaštitne folije s mjehurićima. Kad završite sa svime imajte na umu da je ta stvar još uvijek upotrebljiva - stoga je nemojte još baciti.

Iako je bušenje mjehurića odličan način za ublažavanje stresa, možda bi bilo bolje umjesto toga ponovno upotrijebiti foliju s mjehurićima. Na taj način možete smanjiti plastični otpad dok istovremeno poboljšavate svoj dom. Evo pet pametnih načina da ponovno upotrijebite foliju s mjehurićima koju ste nakupili.

Zaštitite lomljive predmete

Ako šaljete lomljive predmete prijateljima ili članovima obitelji, to je savršena prilika da ponovno upotrijebite dio te folije s mjehurićima. Ili, ako se netko koga poznajete planira preseliti, možete mu dati foliju s mjehurićima da mu pomogne.

image
/SHUTTERSTOCK

Oblikujte odjeću, obuću i torbe

Folija s mjehurićima ima brojne namjene u vašem ormaru, poput punjenja torbica i cipela kako bi zadržali svoj oblik u skladištu Osobito su korisne za čizme do koljena i bedara, koje su ponekad izrađene od mekih materijala koji lako izgube oblik.

Kako biste izbjegli potencijalni problem s plijesni, preporučujemo da provjerite jesu li predmeti potpuno suhi i čisti prije nego što dodate foliju s mjehurićima.

Također možete koristiti foliju s mjehurićima da zaštitite odjeću od vješalica. Neke su previše šiljaste i imaju kukice za hvatanje osjetljivijih predmeta, poput veste ili svilenih komada odjeće. Folija je savršena i za DIY podstavljene vješalice koje možete koristiti za jakne ili kostime.

Neka biljke stoje uspravno

Folija s mjehurićima također je korisna za radove u vrtu i sa sobnim biljkama. Korištenje folije s mjehurićima oko stranica posude za biljke može spriječiti biljku da se nagne u prostranijoj posudi.

Ovo je najbolje kao privremeni lijek dok tražite prikladniju posudu jer folija s mjehurićima može dovesti do problema s isušivanjem i prozračivanjem.

Tijekom zime također možete koristiti foliju s mjehurićima kao izolacijski materijal za zaštitu vaših biljaka od mraza. Omotač s mjehurićima zadržava topli zrak, pomažući vašim biljkama da prežive hladno vrijeme.

image
/SHUTTERSTOCK

Poboljšajte prianjanje

Držanje metli, grablji, lopata i sličnih alata često vam može ozlijediti ruke nakon dulje upotrebe. Budući da su ručke alata izrađene od materijala poput drva ili metala, ne prilagođavaju se vašem hvatu i ponekad mogu izazvati žuljeve.

Međutim, ako koristite foliju s mjehurićima kao držač oko ručke, možda ćete se osjećati ugodnije. Samo pričvrstite foliju s mjehurićima ljepilom i spremni ste.

Zaštita od oštećenja

Kako biste zaštitili svoj dom od ogrebotina ili bilo kakvih nesretnih tragova namještaja, folija s mjehurićima može biti ključna.

Folije s mjehurićima mogu pomoći u stvaranju barijere između nogu stolca i poda, kao i zidova i stolova. Budući da folija s mjehurićima odlično funkcionira kao tampon, prikladan je materijal i za zaštitu vašeg doma od beba. Ne morate tražiti dalje kada trebate pokriti oštre kutove stolića za kavu ili ormarića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 20:22