kalifornija

Stan u kojem je uvijek ljeto!

Uređenje ovog predivnog prostora koji se nalazi u Santa Monici u Kaliforniji potpisuje dizajnerica Alexis Manfer koja je pri osmišljavanju interijera za nadahnuće iskoristila najbolje što nudi život na Zapadnoj obali - more, sunce, prirodu i plaže.Kombinacija grubih tekstura tepiha i tkanina, dubokih morskih plavih tonova i osvježavajuće bjeline uz elemente od drveta kao što su rustikalni stolić i različiti detalji u kuhinji čini ovaj stan savršenim prostorom za ljubitelje ljetne lakoće življenja.

U stanu nalaze se dva zasebna prostora za boravak i druženje i obje se dnevne sobe sastoje od velikog sivog kauča prepunog jastučića. U jednoj se sobi nalaze još i rustikalni drveni stolić, dvije plave fotelje te kamin za stvaranje posebne atmosfere za vrijeme hladnijih mjeseci. Druga prostorija osim već spomenute sofe sadrži i dva mala taburea presvučena kožom i modularni stolić koji se može po potrebi proširivati. Oba prostora prepuna su lijepih ukrasnih predmeta koji dižu uređenje na višu razinu.



Kuhinja i blagovaonica dio su jedinstvenog prostora koji se otvara i prema jednoj od dnevnih prostorija. Bijeli kuhinjski elementi, uključujući i središnji kuhinjski otok ukrašenim su metalik detaljima, a u prostor je unesena toplina pomoću rustikalnih drvenih zdjela i dasaka za rezanje i posluživanje, zavjesa od slame i drvenog parketa. Zavjese od slame razmještene su po većini prozora u stanu i stvaraju poseban dojam kuće na plaži. Blagovaonica i kuhinja u istom su prostoru, a blagovaonica se ističe zbog modernog lustera iznad stola.


U stanu se nalaze dvije udobne spavaće sobe koje ponavljaju bijelo-plavu paletu iz ostalih prostorija u stanu.



Kupaonica s tušem u potpunosti je bijela, od pločica do ormarića. Bjelinu razbijaju zlatni elementi ručkica za ormariće i zlatne slavine. Tuš je zapravo zastakljeni prostor u kojem se ponavljaju elementi u zlatnoj boji, za poseban dojam luksuza i promišljenosti uređenja do posljednjeg detalja.



Izvor: Airows

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 10:39