OSJEĆAJ TOPLINE U DOMU

Kameni zidovi u interijeru - da ili ne?

 

Kameni zidovi nas vjerojatno asociraju na eksterijere starih dalmatinskih kuća, a zatim i na zidine, dvorce i kamine.

Dok običan bijeli zid može izgledati elegantno i sofisticirano, ako je ostatak interijera uređen neutralnim bojama i jednostavnim namještajem – djelovat će pomalo prazno. Tada je idealno vrijeme za odlučiti se na kameni zid koji će u svaku prostoriju unijeti osjećaj prave topline i udobnosti doma.

Kameni zid savršeno se slaže s metalom i drvom jer interijeru daju prirodni sklad. Unijet će i dašak rustikalnog u bilo koji moderno uređen interijer. Zahvaljujući različitim nijansama i mogućnostima obrade, uz nekoliko stručnih savjeta i ruku naposljetku ga možete uklopiti u svaku prostoriju svog interijera. Najčešće ćete ga pronaći kao dio kuhinje, dnevnog boravka ali i kupaonice.

Dodatan razlog za obložiti svoje zidove kamenom jest taj što je on otporan na oštećenja, vlagu i toplinu, stoga je odabir kamenog zida ispravna i dugoročno održiva opcija. U nastavku vam donosimo nekoliko ideja kamenih zidova za inspiraciju.

Dnevni boravak

Povećava razinu osjećaja udobnosti u prostoriji u kojoj se i trebamo osjećati najopuštenije u krugu naših najdražih. Također, ako u dnevnom boravku imate kamin, kamen je materijal otporan na toplinu što ga čini idealnim za ukrasiti zid oko kamina.

Spavaća soba

Daje joj toplinu i teksturu, a stavlja fokus na zid, umjesto na namještaj.

Kupaonica

Prirodni sklad obrađenog drva i kamena dobitna je kombinacija za ovu opuštajuću oazu. Osim toga, prirodni kamen je otporan na vlagu što ga čini idealnim materijalom za kupaonice.

Kuhinja

Kameni zidovi će dati savršen balans modernog i rustikalnog svakoj kuhinji opremljenoj najnovijim kuhinjskim uređajima i modernim namještajem. Kuhinja će tako dobiti starinski i moderan izgled u isto vrijeme.

Izvor: homedit

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 08:10