LIMITIRANA PONUDA

U malom lokalu u centru Zagreba opet su došli na odličnu ideju, zbog ovih keksića spremni smo stajati u redu

Otišli bismo toliko daleko pa rekli da smo za ove kekse spremni sjesti u auto i zapeti u zagrebačkom prometnom kaosu samo kako bismo došli do centra i Gajeve 8...

Kako smo već pisali, malo koja slastica koju smo u posljednje vrijeme isprobali može se mjeriti s keksima iz male zagrebačke slastičarnice Cooksić, smještene u Gajevoj ulici. Keksi koje rade majka i kći, Gordana i Sara Brašnović, ulaze u omiljene poslastice kojima se volimo počastiti u centru grada, a s obzirom na model poslovanja i činjenicu da ih uglavnom nude u samo jednom okusu i po cijeni od 1 eura, i daleko najjednostavnije izbore.

image
Lidija Lončarić

Iako obožavamo njihov klasik, keks s komadićima čokolade, Gordana i Sara krajem svakog mjeseca svoje kupce vole iznenaditi kakvim novim okusom. Ovog siječnja tako su u ponudu uvele keks s limunom. Dolazi u formi njihovog klasičnog keksa, veličine je šake i mekan je iznutra, a blago hrskav izvana. Za razliku od klasičnog keksa, koji nema baš nikakav preljev, ovaj je preliven glazurom od limuna i već na prvu izgleda prilično primamljivo.

"Ovi s limunom toliko su nam popularni da ih ne stignemo peći koliko ih ljudi traže“, rekla nam je u kratkom razgovoru Sara Brašnović pa, kada napokon svratite u Cooksić, budite spremni i na to da ćete svoje primjerke možda ipak trebati malo pričekati.

image
Biljana Blivajs/Cropix

Kada su u pitanju keksi i druge poslastice s limunom, naš najveći problem upravo je nedostatak kiseline koju, kada pročitamo naziv slastice, itekako želimo osjetiti. U ovim keksima, osim meke, biskvitaste teksture koja se topi u ustima, jačina kiseline glavni je adut. Nisu prekiseli, ali se limun osjeti koliko je potrebno i točno dovoljno da vas natjera da uzmete samo još jedan komad. Glazura je dobar dodatak, ali ove kekse, u kombinaciji s prhkim tijestom prepunim maslaca, čini pomalo nespretnima za uživanje pa odmah savjetujemo da ih konzumirate spremni na to da će vam koji komadić možda ispasti iz ruku.

image
Lidija Lončarić
image
Lidija Lončarić

Cijena keksa s limunom u Cooksiću je također 1 euro, ali kako najbolje stvari uvijek prekratko traju, i ovi keksi dolaze s vremenskim ograničenjem. Naime, budući da su dio posebne ponude koja traje samo do kraja siječnja, nude se još samo danas i sutra pa svakako, ako ste ljubitelj kiselkastih slastica, požurite do centra grada po svoj primjerak, dva ili deset (a svaki 11 je ionako gratis). Za ove kekse, vjerujte nam, isplati se upustiti u zagrebačku gužvu i počastiti se cijelim paketom. A dok čekate u redu da Gordana i Sara ispeku novu turu, svakako pročitajte i cijelu priču o njihovoj maloj slastičarnici.

Cooksić je adresi Gajeva ulica 8 otvoren svakog dana od 8 do 20 sati, osim nedjeljom kada ne rade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 01:39