DOBRE PREPORUKE

S pistacijom ili čokoladom? Dva keksa zbog kojih smo ovih dana spremni voziti na drugi kraj grada

Jedan smo pronašli u zanatskoj pekarnici, a drugi u slastičarnici koja je do sada nudila samo jedan proizvod

Kada se ovih dana zaželite slatkiša u formi stvarnog dobrog keksa, nemojte previše razmišljati i odmah se zaputite do Savske 156 ili Gajeve 8. Na te dvije adrese, naime, čekaju vas primjerci zbog kojih smo i sami spremni sjesti u auto ili tramvaj i kroz najveću zagrebačku gužvu probijati se do Kukuriku pekarnice ili Cooksić slastičarnice.

ZA ONE KOJIMA JE ČOKOLADA JEDINI ISPRAVAN DODATAK KEKSU

Mala slastičarnica smještena u zagrebačkoj Gajevoj ulici dugo je nudila samo jednu, klasičnu vrstu keksa s čokoladom. Kako smo pisali kada smo ih prvi put isprobali, u pitanju su izrazito prhki keksi puni maslaca koji se tope u ustima i koje u Cooksiću stalno peku svježe pa, kada ih kupite, čokolada u njima je još uvijek meka, što ih čini još boljima i zbog čega ih je teško prestati jesti. Ovih dana u Cooksiću su proširili ponudu i kupcima nude još jednu vrstu keksa - s čokoladom i brusnicom. Taj keks također košta 1 euro, a u ponudi će biti do 30. rujna.

image
Lidija Lončarić/

"To nam je posebno izdanje keksa za pozdrav jeseni, u ponudi će biti do kraja mjeseca, a onda ćemo opet nuditi samo klasik. Ali ne brinite, tematski ćemo u ponudu uvoditi nove okuse, koje ćemo isto nuditi ovako ograničeno vrijeme i bit će jednako ukusni", rekli su nam u Cooksiću kada smo svratili isprobati novi keks.

Baš kao što je to slučaj kod originala, i s ovim keksom teško je zaustaviti se na jednom komadu, ali ga dodatak brusnica ipak čini nešto laganijim te čokoladi i zasitnom tijestu daje dozu svježine. Topla preporuka!

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/

ZA ONE KOJI OBOŽAVAJU PISTACIJU

A kada već govorimo o keksima, ne možemo, a da ne preporučimo i keks s pistacijom i malinom iz zanatske pekarnice Kukuriku. Osim što već na prvu izgleda primamljivo, neće vas razočarati niti okusom. Svaki navedeni sastojak osjetit ćete u svakom zalogaju, a pravo vas iznenađenje čeka kada uzmete prvi zalogaj i shvatite da se unutar keksa nalazi krema od pistacije. Ovaj keks također je pun maslaca, što ga čini iznimno prhkim, a posebno nam se svidjela i lijepo izražena slanoća koja je dodatno podigla cijelu kombinaciju. Cijena ovog keksa je 2,60 eura.

image
Privatna Arhiva/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:28