Tope se u ustima

Nova slastičarnica u centru nudi samo jednu vrstu keksa, košta 1 euro, a evo i zašto biste ga trebali isprobati

Kekse rade od jednostavnih sastojaka kao što su maslac, brašno, šećer i čokolada, bez nepotrebnih dodataka, a za sada nude samo jednu vrstu

U zagrebačkoj Gajevoj ulici, na kućnom broju 8, ovih je dana otvorena nova mala slastičarnica. Nosi naziv Cooksić, a nudi, logično, kekse. Točnije, samo jednu vrstu keksa koju ovdje možete kupiti po komadu, a jedan će vas koštati 1 euro.

Skromna ponuda prilično nas je zaintrigirala pa smo i sami odlučili posjetiti Cooksić. U lokal smo svratili na vruće srpanjsko jutro usred tjedna, tek što su otvorili svoja vrata, a tamo nas je dočekala simpatično osoblje koje nam je odmah objasnilo kako u ponudu ne planiraju uvoditi nove vrste keksa te kako, jednom kada isprobamo ono što nude, shvatit ćemo zašto je to tako.

image
Lidija Lončarić

Kupili smo pet debelih keksića srednje veličine s komadićima čokolade, koje su nam upakirali u malu kartonsku kutiju, i započeli testiranje. Tek što smo otvorili kutiju, redakcijom se proširio slatkasti miris maslaca, a kada smo keks uzeli u ruku postalo nam je jasno da se na sastojcima nije štedjelo. Keksi su prhki, puni maslaca i tope se u ustima, iznutra su meki, s blago hrskavom koricom izvana, a u svakom zalogaju dobije se i pošteni komad meke čokolade. Kolektivno smo se složili kako dugo nismo pojeli ovako dobar keks te kako ćemo se u Cooksić sigurno vratiti. Ipak, upozoravamo vas, pri uživanju u ovim keksima svakako pažnju obratite kako ih držite jer bi se, budući da su zbilja prhki i delikatni, mogli razlomiti na pola, što se s jednim primjerkom dogodilo i nama.

image
Lidija Lončarić

Na stranici Cooksića saznali smo i kako recept za svoje kekse nikada nisu zapisali na papir već ga čuvaju samo u glavi, a testirali su ga na mnogim slavljima i druženjima, od dječjih rođendana do poslovnih zabava, promocija i diploma te se, nakon brojnih pozitivnih komentara, odlučili otvoriti svoj mali lokal. Na stranici također stoji kako, iako u lokalu nude samo jednu vrstu, zainteresirani mogu naručiti i kekse s brusnicama i čokoladom te proteinske kekse s bademima i čokoladom. Naš je savjet da za više detalja posjetite i njihov Instagram profil te da, kada poželite predahnuti od sladoleda, a još uvijek vam se jede nešto slatko, svakako svratite u Gajevu 8.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 12:42