aktualno

VW ponovo smanjuje proizvodnju ID.3 i Cupra Born modela zbog nikakve potražnje. Sindikati na nogama

Proizvođač automobila također je zaustavio proizvodnju ID.4, ID.5, Audi Q4 e-tron i Audi Q4 Sportback e-tron prošlog mjeseca

Vw pogon, ilustracija

 Profimedia

Volkswagen je već drugi put smanjio proizvodnju ID.3 i Cupra Born modela u dva mjeseca zbog pada potražnje za ta dva modela kao i električnim vozilima općenito.

Njemački mediji otkrili su da je proizvođač automobila smanjio proizvodnju u supermodernoj tvornici isključivo za električne aute, gdje se proizvode ID.3 i Born i to s tri na dvije smjene.

image

Vw pogon, ilustracija

Profimedia

Iako iz VW-a nisu rekli koliko će manje ID.3 i Borna biti proizvedeno zbog smjene manje, tvrdi da taj potez "osigurava produktivan rad i buduću održivost lokacije".

Podsjetimo, proizvođač automobila već je pauzirao proizvodnju ID.3 i Borna od 2. do 13. listopada u tvornici u Zwickauu, a također je pauzirao i proizvodnju ID.3 u svojoj tvornici u Dresdenu između 2. i 16. listopada. Prošli mjesec, VW je također privremeno zaustavio proizvodnja ID.4, ID.5, Audi Q4 e-tron i Audi Q4 Sportback e-tron modela u Zwickauu zbog ograničenog kapaciteta, izvještava Auto News.

image

Vw pogon, ilustracija

Profimedia

Tvornica u Zwickauu ima kapacitet za izradu 360.000 vozila godišnje, ali je u 2022. proizvedeno samo 218.000 vozila.

Prošli mjesec, iz VW-a su rekli da neće moći ponuditi 269 stalnih ugovora privremenim radnicima zbog teških tržišnih uvjeta, smanjenja potražnje za električnim vozilima i povećane konkurencije električnih vozila kineske proizvodnje.

Neki stručnjaci iz industrije očekuju manju potražnju za električnim vozilima njemačke proizvodnje u sljedeće dvije godine. Predstavnik sindikata IG Metall Zwickau Thomas Knabel kaže da sindikat odlučuje što je najbolje za njegove radnike.

"Sada je cilj postići najbolji mogući dogovor", rekao je Knabel za Automobilwoche. “Ostaje zabrinutost kamo će nas ovo putovanje odvesti.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 23:05