PROIZVODNJA BATERIJA

Tesla tuži Teslu: Sud odlučuje tko smije koristiti ime

‘Nikad nismo tvrdili da smo povezani s Teslom Elona Muska‘, tvrde iz tvrtke Tesla Power

Elon Musk, ilustracija

 Getty Images via AFP

Američki proizvođač automobila Tesla, tužio je indijskog proizvođača baterija zbog kršenja njegovog zaštitnog znaka korištenjem robne marke ‘Tesla Power‘ za promoviranje svojih proizvoda, tražeći odštetu i trajnu zabranu rada tvrtke na sudu u New Delhiju.

Zastupnici američkog proizvođača su ovog tjedna na saslušanju na Visokom sudu rekli da je indijska tvrtka nastavila reklamirati svoje proizvode s oznakom ‘Tesla Power‘ unatoč obavijesti o prekidu reklamiranja poslanoj u travnju 2022. godine.

Tijekom saslušanja na sudu, indijska tvrtka Tesla Power India Pvt Ltd., tvrdila je da je njena glavna djelatnost proizvodnja ‘olovnih baterija‘ i da nema namjeru proizvoditi električna vozila.

Sudac je indijskoj tvrtki dopustio tri tjedna da podnese pismene odgovore nakon što je predala niz dokumenata u prilog svojoj obrani, pokazuje sudski zapisnik.

image

Tesla Supercharger, ilustracija

Getty Images via AFP

Muskova kompanija iz Delawarea optužila je indijsku tvrtku za korištenje imena ‘Tesla Power‘ i ‘Tesla Power USA‘.

U sudski zapisnik ušle se snimke zaslona web stranice na kojima stoji da Tesla Power USA LLC također ima sjedište u Delawareu i da je ‘priznat kao pionir i lider u uvođenju pristupačnih baterija s vrlo snažnim prisutstvom u Indiji‘, piše Reuters.

Predstavnik Tesla Powera rekao je Reutersu da je tvrtka u Indiji prisutna mnogo prije Muskove Tesle i da je imala sva vladina odobrenja.

‘Nikad nismo tvrdili da smo povezani s Teslom Elona Muska‘, rekao je Manoj Pahwa iz tvrtke Tesla Power.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 14:00