Postoji li stvarno život na Marsu?

Znanstvenici su došli na korak do otkrića stoljeća, ali ih je sudbina izdala u zadnji tren. I dalje su sigurni u uspjeh


Robin Mikulić
27.02.2019.08:00
Znanstvenici su došli na korak do otkrića stoljeća, ali ih je sudbina izdala u zadnji tren. I dalje su sigurni u uspjeh
Reuters

sažeto

U NASA-i su sigurni da je život na Marsu stvarnost od čije nas potvrde dijeli još jako malo vremena


Robin Mikulić
27.02.2019.08:00

Američka svemirska agencija NASA do sada nije pronašla dokaze da život postoji ili da može postojati na Marsu, ali njeni stručnjaci sada vjeruju da su sve bliži stvarnom otkrivanju tragova života na Crvenom planetu.

NASA je uključena u niz projekata u potrazi za tragovima života na drugim mjestima u Sunčevom sistemu, zbog čega se stalno špekuliralo o tome koliko su daleko od tog otkrića, prenosi Independent. 

Situacija je obećavajuća

Na različitim planetima i mjestima širom svemira, pričalo se da postoji mogućnost da "život procvjeta", a dosadašnja zapažanja s Marsa pokazala su da bi taj planet mogao biti "obećavajuće" mjesto, na kome se nekada živjelo ili se još živi. 

Nakon što se NASA oprostila od svog rovera, zahvaljujući kome se došlo do podataka koji su ukazali na to da je Mars aktivniji i zanimljiviji nego što se moglo pretpostaviti, NASA će i dalje nastaviti tražiti život na Marsu, poručuju iz spomenute svemirske agencije. 

Na korak od otkrića stoljeća

Osim toga, znanstvenici navodno nisu ni bili daleko od tog revolucionarnog otkrića pa se nadaju da će se buduće misije na Mars usmjeravati prema tome da se na Zemlju vrati prikupljeni materijal s površine Crvenog planeta ne bi li znanstvenici u njima potvrdili biološke znakove koje su za sobom ostavili živi organizmi.

NASA

Mars

život na marsu

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter