Šećer overload

Jedan avion bio je rezerviran samo za ljubimce spašene od sigurne smrti nakon uragana Harveya


Valerija Bebek
13.09.2017.10:25
Jedan avion bio je rezerviran samo za ljubimce spašene od sigurne smrti nakon uragana Harveya
Twitter

sažeto

Southwest Airlines prevezao je mace i pse iz krcatih azila u Texasu, na sigurno u Kaliforniju


Valerija Bebek
13.09.2017.10:25

Nakon katastrofalnih poplava u Houstonu u Texasu koje je prouzročio uragan Harvey odvila se prava moderna biblijska scena. Noina arka koja je napunjena životinjama spasila je životinje od sigurnog utapanja i odvezla ih na sigurno. Ovaj put arka je u bila avion, kompanije Southwest Airlines, a spašene životinje su psi i mace iz azila.

Sve su organizirali volonteri za spašavanje životinja, koji su zajedno sa zaposlenicima aviokompanije napunili cijeli putnički avion napuštenim ljubimcima. Prevezli su ih u sunčanu Kaliforniju u grad San Diego. Skupina za spašavanje životinja Operation Pets Alive! uzela je ogroman broj napuštenih pasa i maca koji su živjeli u azilima prije nego je razorna oluja došla. Prevezeni su u Helen Woodward Animal Center u San Diegu. U starom teksaškom skloništu prijetila im je eutanazija zato što jednostavno nitko nije imao gdje s njima, zbog razornih poplava.

Twitter

Twitter

U zajedničkoj akciji azila iz Kalifornije, aviokompanije i volontera životinje su spašene od sigurne smrti. Volonteri su pomogli s ukrcavanjem životinja u posebno opremljenu kabinu unutar aviona. Vlasti pozivaju sve one koji su u mogućnosti da udome ili barem privremeno smjeste napuštene životinje, kako bi se u azilima stvorilo više mjesta za životinje koje zbog uragana lutaju cestama i odvojeni su od vlasnika.

Twitter

Twitter

Twitter

Twitter

SAD

kućni ljubimci

Texas

uragan Harvey

Huston

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter