KRLEŽINA SEKSOTEKA

Žene su jedna drugoj manje saveznice jer se seksualno međusobno više razlikuju nego muškarci


100posto
06.12.2019.19:30
Žene su jedna drugoj manje saveznice jer se seksualno međusobno više razlikuju nego muškarci
Neja Markičević / CROPIX

sažeto

Marina Krleža u novoj kolumni propituje međusoban odnos i solidarnost žena kad je u pitanju seksualnost


100posto
06.12.2019.19:30

Ako pratite moj rad, poznato vam je da sam frojdovka i da na mnoge ljudske probleme, ponašanja i karakter gledam kroz prizmu seksualnosti jer smatram da nas seksualnost određuje puno više nego što mislimo. Čak i ako smo aseksualni, to nas svejedno određuje. Kako? Marginaliziranjem u seksualiziranom svijetu u kojem seks diktira marketing, a time i ljudske navike i potrebe. Čak i ako osobno nemamo neke seksualne nedostatke, a ljudi s kojima se družimo ili koji su nas odgajali imaju, postoji mogućnost da smo nesvjesno usvojili njihove obrasce ponašanja.

U posljednje vrijeme razmišljam o tome zašto su žene manje nego muškarci solidarne jedne s drugima kad je u pitanju seksualnost. Zašto se u većoj mjeri ne podržavaju, ne žele razumjeti, ne pomažu međusobno spoznati vlastite seksualne navike i preferencije. Zašto u manjoj mjeri razmišljaju i međusobno razgovaraju o muškarcima kao o seksualnim objektima. Čak i onda kad su solo. Zašto im u tolikoj mjeri trebaju emocije i afekcije da bi se seksualno s nekim posve opustile. Zašto su puno sramežljivije u priznavanju da gledaju porniće i da masturbiraju.

Neja Markičević / CROPIX

Odgovor na to pitanje je sljedeći. Zato što je ženska seksualnost duplo kompleksnija od muške. Potvrda? Ako u seksu promatrate, na primjer, 50 žena i 50 muškaraca, žene će se u puno većoj mjeri međusobno razlikovati u sljedećim segmentima - načinu dolaska do orgazma; vremenu koje im treba da bi orgazam postigle te količini orgazama koje mogu postići pri jednom seksualnom odnosu.

Muškarci u seksu i u masturbaciji ne variraju ni upola kao žene u ta tri segmenta. Jedan od razloga je taj što dio žena lakše svršava skupljenih nogu (o čemu se vrlo malo piše i govori) pa automatski žene koje masturbacijski orgazam postižu na taj način, u misionarskom seksu te u nekim drugim seksualnim položajima to im je onemogućeno. Još jedan od razloga jest taj što pri masturbaciji svaka žena koristi drugačije tehnike zadovoljenja, ovisno o tome postiže li najlakše klitorisni, vaginalni ili analni orgazam, ili pak kombinaciju tri navedena, o čemu sam govorila u ovom podcastu:

Važno je napomenuti da su pri ženskoj masturbaciji te stvari puno pravocrtnije nego u seksu jer, kao što sam u ranijim kolumnama spominjala, žene se u dolasku do orgazma u masturbaciji nimalo ne razlikuju od muškaraca. Orgazam mogu postići jednako brzo, a količina orgazama po satu može biti nekoliko puta veća nego kod muškaraca.

Nedavno sam gledala film Wonder Woman u kojem prekrasna glavna junakinja Diana koju je utjelovila vrlo seksipilna Gal Gadot kaže: "Razumijem da su muškarci ključni za reprodukciju, ali kad je u pitanju ženski užitak, tada su nepotrebni."

Muška seksualnost je agresivnija i manje emotivna

Većina današnjih muškaraca i dalje voli imati oružje u rukama (ratove iniciraju i vode isključivo muškarci), vole se tući u boks ringovima gdje krvare jedni pred drugima, vole trošiti novac na skupe sportove poput Formule 1 umjesto graditi škole i spašavati životinje. Postoje i oni koji, kad vide zgodnu ženu, prvo pomisle na nešto seksualno. Um se može kontrolirati, svijest se može nadograđivati. Pitanje je samo želimo li raditi na sebi i postajati pametniji i svjesniji.

Neja Markičević / CROPIX

Sve više rezoniram s istinskim feministima i feministkinjama. Mislim da je to dokaz da sazrijevam i uspijevam sagledati širu sliku onoga što svijet uistinu jest u odnosu na ono što bi trebao biti. Više mi nimalo, čak ni seksualno, nisu zanimljivi likovi s egom koji na mene gledaju kao na komad mesa. Više nikako ne rezoniram sa ženama koje dopuštaju biti prvenstveno seksualni objekti, iako sam i sama bila jedna od takvih žena.

Muška seksualnost je agresivnija i manje emotivna, jednoobraznija, što oduzima kompleksnost, dok je ženska empatičnija, slikovitija, požrtvovnija, gledajući na užitak s nekoliko različitih kuteva, uzimajući mnoge segmente u obzir. Kad bi većina muškaraca znala slušati žene, tada ne samo da bi ih mogli bolje razumjeti, nego bi ih mogli i kvalitetnije seksualno zadovoljiti.

Žene pak će postati jače saveznice, a svijet će postati ljepši onog trenutka kad veći broj žena počne istraživati svoje tijelo u dolasku do što više načina postizanja orgazma. Jeste li znale da se vaginalni orgazam, uz klitorisnu stimulaciju, može istrenirati? Na jednak se način može istrenirati analni orgazam. Stvar je u praksi, a da biste seks počele češće prakticirati, važno je naći muškarca koji vas istinski uzbuđuje.

Neja Markičević / CROPIX

Ako ga još niste našle, u međuvremenu prakticirajte razne tehnike i maštarije prilikom masturbiranja jer mašta je ženama velika saveznica. Uvjerena sam da ako ćete češće postizati orgazme, to će vam oni češće trebati i bit ćete raspoloženije za seks. Na taj način, bivajući opuštene, druge vam žene neće biti konkurencija, već prijateljice i seksualne suputnice. Osim toga, vjerujem da je većina žena biseksualna pa zašto svoj seksualni put ne biste okušale i u tome? Uvjeravam vas da nemate što izgubiti.

Seksotekin newsletter

Seksotekin YouTube

Seksotekin LinkedIn

Seksotekin Twitter

Seksotekin Instagram 

Seksotekin Facebook

Marinin Facebook

Marinin Twitter

Marinin Instagram

Marinin LinkedIn

seks

seksualnost

žene

Marina Krleža

Seksoteka

feminizam

masturbacija

Krležina Seksoteka

seksualna edukacija

ženska seksualnost

seksologinja

newsletter

Prijavite se na Newsletter