Dobar ili lijep?

Žene napokon odgovorile na pitanje što idealan muškarac mora imati da bi se zaljubile, rezultat će vas prilično iznenaditi


100posto
26.07.2019.08:00
Žene napokon odgovorile na pitanje što idealan muškarac mora imati da bi se zaljubile, rezultat će vas prilično iznenaditi
iStock

sažeto

Istraživanje je obuhvatilo više od 68.000 pripadnica ljepšeg spola


100posto
26.07.2019.08:00

Ako niste muškarac koji voli provoditi dane u teretani, imamo dobre vijesti. Naime, novo istraživanje s njemačkog sveučilišta u Göttingenu otkrilo je da žene više vole muškarce s 'običnim' tijelom nego napumpane mišićavke.

Znanstvenici su u suradnji s aplikacijom "Clue" ispitali žene širom svijeta o tome kakve karakteristike treba imati njihov savršeni partner, piše The Mirror.

Istraživanje, koje je obuhvatilo više od 68.000 žena, otkrilo je da je ženama osobnost puno važnija od izgleda kada traže dugotrajnog partnera. 

Dobrota (88,9%), podrška (86,5%), inteligencija (72,3%), obrazovanje (64,5%) i povjerenje (60,2%) su najvažniji faktori za žensko zaljubljivanje, dok su bogatstvo, moć i izgled manje važni.

Međutim, kada su žene ispitivali samo o fizičkim osobinama koje bi savršen muškarac trebao imati, ispitanice su rekle da su najvažniji atributi - privlačan osmijeh, lijepe oči, velike šake, kratka kosa, atraktivna leđa, mišićave ruke, brada ili brkovi.

"Ono što ljudi traže kod partnera desetljećima fascinira stručnjake. Istraživanje 'Clue Ideal Partner' je jedinstveno po tome što su nam žene iz cijelog svijeta u različitim životnim fazama pružile bogat uvid u ono što im je najvažnije", zaključila je voditeljica istraživanja, dr. Tanja Grelah.

ljubavne veze

inteligencija

privlačnost

što se ženama sviđa na muškarcima

dobrota

vrline

newsletter

Prijavite se na Newsletter