Bilo je i vrijeme

Kako je jedna šestogodišnjakinja uspjela nagovoriti poznatu tvornica igračaka da počnu proizvoditi figurice ženskih vojnika


Valerija Bebek
12.09.2019.10:15
Kako je jedna šestogodišnjakinja uspjela nagovoriti poznatu tvornica igračaka da počnu proizvoditi figurice ženskih vojnika
BMC Toys

sažeto

Nakon nekoliko godina nećkanja, vlasnik kompanije odlučio je proizvesti 'ženski' set figurica


Valerija Bebek
12.09.2019.10:15

Figurice vojnika, tenkova i vojske do sada su bile isključivo muška zanimacija, ali kako je najavila jedna kompanija više neće biti tako. Tvornica igračaka iz Pennsylvanije kaže da počinje s proizvodnjom igračaka ženskih vojnika. Na to su se odlučili zahvaljujući zamolbama žena veteranki i uvjerljivog pisma šestogodišnje Vivian.

Nove trupe bit će ženska verzija klasičnih plastičnih vojnika, koji su se desetljećima borili u dječjim sobama, učionicama i dvorištima.

BMC Toys

Vlasnik BMC Toys Jeff Imel proizvodi stotine tisuća trupa u svojoj tvornici Scranton. Kazao je kako o ženskim trupama razmišlja već godinama. "Izrada ovakvog novog seta figurica košta otprilike kao jeftiniji, novi automobil", kazao je Imel.

Velike i male žene ga uvjerile

Umirovljena veteranka Američke mornarice uvjerila ga je da postoji tržište za takve igračke. Njegova sestra Tina Imel, je umjetnica koja je istražila i nacrtala dizajn za figure, a on je neke od skica koje objavio na blogu kompanije.

BMC Toys

U kolovozu ove godine dobio je pismo šestogodišnje Vivian Lord koje mu je bilo jasan znak da je sve to jako dobra ideja. "Molim vas možete li napraviti vojnikinje koje izgledaju kao žene. Ja bih se igrala s njima svaki dan i moji prijatelji isto", napisala je djevojčica.

Ženske plastične trupe bit će dostupne iduće godine oko Božića. Imel je za CCN rekao da još nije pogođena finalna maloprodajna cijena seta, ali očekuje da neće biti veća od 15 dolara (oko 100 kuna).

"Hvala što to radite to me jako razveselilo. Možda potpuno maknem muške vojnike i igram se samo s curama", kazala je Vivian.

BMC Toys

žene

igračke

vojksa

plastični vojnici

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter