Priče od kojih će vam se naježiti koža

Zagrebačkim coprnjicama su mrvili prste na rukama, razbijali cjevanice, a u spolne organe bi im gurali oštre predmete


Robin Mikulić
01.01.2019.14:00
Zagrebačkim coprnjicama su mrvili prste na rukama, razbijali cjevanice, a u spolne organe bi im gurali oštre predmete
Cropix/arhiva

sažeto

Sastavili smo mali pregled najbizarnijih priča o kojima smo pričali. Ima svega, od vještica preko poligamije do opskurnih odgojnih praksi. A nemojmo zaboraviti ni prvu Hrvaticu koja se trijeznila u zatvoru


Robin Mikulić
01.01.2019.14:00

Ove smo godine, kako to i zakonitosti rubrike kao što je ova i nalažu, bili i pomalo bizarni i toga se nimalo ne sramimo. U nastavku vam donosimo neke od naših najboljih priča koje pripadaju toj kategoriji.

U Zagrebu je mučena posljednja vještica u Europi

Cropix/arhiva

I dok je ostatak svijeta velikim koracima grabio prema prosvijetljenoj budućnosti koja se temelji na znanstvenim dostignućima i općem društvenom napretku, mi smo se ovdje još uvijek čvrsto držali praznovjerja i progonili vještice.

Zanima li vas kako su ih naši preci točno i gdje mučili ili tko je bila posljednja nesretnica koju je od mučne smrti spasila sama carica Marija Terezija, o tome više pročitajte OVDJE.

Krleža proriče

Cropix/arhiva

Miroslava Krležu svi mi znamo kao jednog od naših najvećih pisaca, ali malo je poznato da se bard naše moderne književnosti okušao i kao hrvatski Nostradamus.

"Trajanje ljudskog života produžit će se u beskonačnost. Stogodišnjaci igrat će tenis, a narodi ljubavnika, jahača, ratnika i mesoždera bit će promatrani sa sarkastičnim prezirom trogloditne preživjelosti iz jadnog XX. stoljeća."

Zanima li vas što je još dobri stari Krleža predvidio za 21. stoljeće, više pronađite OVDJE.

Najopskurniji reality show u povijesti televizije

Da Amerikanci briju na reality televiziju znamo i predobro. Jer, sestre Kardashian bez tog suludog voajerskog koncepta ne bi bile poznatije dalje od tri ulice oko svoje kuće.

No, Amerikanci su realityjem o poligamnim mormonima prešišali ne samo sami sebe, nego i granice zdravog razuma. Jasno, sve nas zanima kako izgleda život muškarca okruženog s nekoliko žena i desecima djece pa bez srama o tome slobodno više pročitate OVDJE.

Prva Hrvatica koja je triježnjenje dočekala iza rešetaka

iStock

Sve relevantne studije ukazuju da mladi Hrvati imaju problema s ovisnostima. Zanima li vas kako to izgleda kad vas policija uhvati u jednom ludom alkoholom napojenom izlasku i s kim ćete možda te u kakvim uvjetima podijeliti svoju ćeliju, imamo pravu priču za vas.

Naša se sugovornica rukama i nogama borila za pravo na WC školjku i dekicu, što je podvig kad vam je cimerica Turkinja u proljevu koja ne govori ništa osim turskom. Njenu čitavu avanturu pronaći ćete OVDJE.

I sprovodi mogu biti komedije

istock

„Jednom je tako, kad je umrla bakica koju smo u selu znali kao Košarkašicu, molitvena skupina radila svoje. Svaka je od gospođa s krajnjom predanošću brojala zrnca na krunici ne sluteći horor koji će uslijediti. Gospođa Košarkašica odlučila se, naime, nenajavljeno vratiti iz mrtvih. U jednom je trenu, tako, nepomično ležala u svom vječnom krevetu, a u drugom je već sjedila uspravno kao da se ništa nije dogodilo. Da stvar bude gora, pri tom joj je iz usta izletjelo plastično zubalo.“

Ako smo vam ovom anegdotom zagolicali maštu, pregršt sličnih i smješnijih, ako to uopće možete zamisliti, potražite OVDJE.

Roditelji, oprez

Svijet je prepun svakakvih ljudi sa svakakvim idejama. Neke su radikalnije od drugih. No, kad se te sulude ideje počinju ticati djece i njihova odgoja, zasigurno ne postoji bizarniji pokret od unschoolinga.

Djeca se odgajaju u komunama, bez čitanki, abakusa ili digitrona, ne potiče ih se na ništa što im nije po volji. Ako još niste, o tome više saznajte OVDJE, jer pokret zadobiva sve većeg maha i u našim krugovima.

Što se sve transplantira

Boris Kovačev / Cropix

Medicina je jedna od najvažnijih znanosti uopće, barem kad govorimo o kratkovidnim sebičnim potrebama čovjeka, pa ne čudi što se upravo ona razvija nevjerojatno brzo.

No, jeste li znali da se danas može transplantirati gotovo sve uključujući penis i maternicu. Pa ipak, te su operacije daleko od najkompleksnijih. Zanima li vas što je još teže transplantirati ili što čovjek u doglednoj budućnosti, bez obzira na napredak, nikad neće biti u stanju presaditi, kliknite OVDJE.

sprovod

unschooling

karmine

miroslav krleža

mučenje vještica

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter