Misterij i dalje bez rješenja

Za neobjašnjivo peterostruko ubojstvo koje je preživjela samo 12-mjesečna beba optužen lokalni vještac koji je na ubijenima izvodio bizarne rituale


Mia Mitrović
16.09.2019.19:00
Za neobjašnjivo peterostruko ubojstvo koje je preživjela samo 12-mjesečna beba optužen lokalni vještac koji je na ubijenima izvodio bizarne rituale
privatni album

sažeto

Čitava jedna obitelj pronađena je mrtva na planinama Fidžija bez vidljivih tragova nasilja. I dalje nije sasvim jasno što im se dogodilo 


Mia Mitrović
16.09.2019.19:00

Krajem kolovoza u brdima Fidžija pronađeno je pet beživotnih tijela. Nirmal Kumar (63), njegova supruga Usha Devi (54), kći Nileshni Kajal (34) te unuke Sana (11) i Samara (8) pronađeni su mrtvi na teško pristupačnom terenu na planinskom vrhuncu u blizini popularnog izletišta. Među leševima je pronađena i 12- mjesečna beba, Ushina nećakinja Sumira koja je čudom preživjela misteriozno višestruko ubojstvo.

Sumira je mrtvim rođacima uspjela preživjeti 36 sati sama u divljini pa je dobila nadimak 'čudesno dijete'. Navodno je pronađena kako spava na prsima mrtvog djeda, prenosi britanski tge Guardian. 

Na tijelima nije bilo tragova nasilja pa policija od početka sumnja da su otrovani. Jedna od žrtvi navodno je pronađena s bocom Coca Cole bez etikete u ruci. Uzorci tkiva žrtava poslani su na toksikološku analizu u Australiju, no rezultati još uvijek nisu dostupni javnosti. 

Crna magija

Slučaj je potresao Fidži, a za zločin je optužen Novozelanđanin koji se bavio crnom magijom. Vozač autobusa iz Christchurcha i 'iscjeljitelj' Muhammad Raheesh Isoof (62) i njegova supruga glavni su osumnjičeni za ovaj nesvakidašnji zločin, a krajem mjeseca izaći će pred sud. 

Osumnjičeni i njegova supruga dugogodišnji su prijatelji ubijene obitelji. Bili su im prvi susjedi u četvrti Legalega, predgrađu grada Nadija, a nedavno su emigrirali u Novi Zeland. Nastanili su se u Christchurchu gdje je Muhammad radio kao vozač autobsa. U kolovozu se par vratio na Fidži i navodno sastao s obitelji onog dana kada su pronađeni mrtvi. 

Među susjedima na Fidžiju Isoof je bio poznat kao 'Kamal', vještac i iscjeljitelj koji je zahvaljujućči svojim 'posebnim sposobnostima' godinama liječio Kumarovu suprugu od bolova u abdomenu. 

Istraga je ustanovila da je ubijena obitelj godinama sudjelovala u okultnim ritualima koje je organizirao Isoof. To je potvrdio i otac ubijenih djevojčica. 

"Ne poznajem nikoga tko se tako intenzivno bavio vještičarstvom kao moji punac i punica. Često sam ih viđao kako izrađuju lutke od tijesta i u njih zabadaju igle pa sam sklanjao svoje kćeri u drugu sobu.  Izgleda da su u to uvukli i moju bivšu suprugu i djecu", kazao je novinarima Fiji Suna otac ubijenih djevojčica. 

Čudom preživjela 

Majka dvoje djece Kelara Toloi (25) slučajno je ujutro 9. kolovoza pronašla tijela i 12-mjesečnu Sumairu na Celekuti, popularnom, ali teško pritupačnom vidikovcu.  

"Uzela sam ju u naručje, promijenila joj pelenu i dala joj dvije bočice mlijeka. Bila je izgladnjela. Još uvijek se pitam kakav monstrum moraš biti da napraviš takvo što. Srećom pa malena još nije znala hodati, u protivnom bi vrlo vjerojatno pala s visokih litica koje okružuju lokaciju", kazala je Kelara Fiji Sunu. 

privatni album

Obiteljski prijatelj potvrdio je da je Isoof barem tri puta posjetio ubijenu obitelj i liječio Ushine bolove u abdomenu. 

"Molio je za njih i davao im nekakav biljni napitak. Zajedno su sudjelovali u ritualima u šumi, planini ili na plaži. Ovo im nije bilo prvi puta da putuju zajedno", kazao je prijatelj koji je želio ostati anoniman te dodao da je osumnjičeni u okolici bio poznat kao iscjeljitelj. 

"Liječio je glavobolje, čireve, žuljeve i najrazličitije vrste boli. Kamal je bio dobar čovjek. Svi smo u šoku", zaključio je.

Bavljenje vještičarsvom na Fidžiju je zabranjeno zakonom. 

Fidži

crna magija

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter