VIDEO: DEJAN JE BIO KLINIČKI MRTAV

'Vraćali smo se iz izlaska kad se auto prevrnuo, mozak mi se zdrobio, dvaput su me oživljavali, sve sam morao učiti iznova...'


Lada Novak Starčević
15.09.2018.21:00
'Vraćali smo se iz izlaska kad se auto prevrnuo, mozak mi se zdrobio, dvaput su me oživljavali, sve sam morao učiti iznova...'

sažeto

Dejan Nasipak iz Koprivnice nakon svega je postao instruktor vožnje


Lada Novak Starčević
15.09.2018.21:00

Dejan Nasipak (35) iz Koprivnice se 2005. godine s prijateljima vozio iz ludog noćnog izlaska kada je automobil u kojem je bio sletio s ceste.

"Prijatelj je vozio 120 km/h, cesta je bila sleđena, a auto je otklizao i prevrnuo se. Tada sam doživio kliničku smrt. To me i spasilo jer da je srce kucalo i pumpalo svježu krv u smrskan mozak, glava bi eksplodirala zbog tlaka. Dvaput su me reanimirali. Pao sam u duboku komu i roditeljima su rekli da ako preživim tu noć, provest ću život kao biljka", priča nam Dejan.

Nakon mjesec dana se probudio iz kome, a nakon oporavka u Krapinskim toplicama već je te jeseni krenuo na fakultet u Varaždin. Samo mu je za ulazak u vlak trebalo pola sata, ali nije želio odustati. Danas je dipl. inžinjer geotehnike, a položio je i za instruktora vožnje, što je i radio posljednju godinu. Trenutno je bez posla, ali naučio je da se nikad ne predaje.

Dobiješ neku nadljudsku snagu. Znaš da moraš, nema kukanja. Najlakše je reći ne mogu, ne želim, neću. To nije opcija.

Ljudi nakon takvih nesreća često kažu da je sudbina imala prste, Dejan ima drugačije objašnjenje.

"Sudbina se svake sekunde mijenja, svaka naša odluka mijenja stvari i donese drugačiji rezultat. Ja sam sam odlučio ući u taj auto iako je vozač bio pijan. Ne zamjeram mu, ja sam trebao reći ne".

Pogledajte više u našem videu.

100posto priča

prometna nesreća

Koprivnica

koma

klinička smrt

Dejan Nasipak

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter