MUŠTERIJE OBEĆAVAJU SPAS

Djevojčice s 12 godina siluju po nekoliko puta dnevno, dijele sobu s još najmanje četiri osobe, a krevete odvajaju samo potrgane pamučne zavjese


Vedrana Sunko
09.07.2019.18:00
Djevojčice s 12 godina siluju po nekoliko puta dnevno, dijele sobu s još najmanje četiri osobe, a krevete odvajaju samo potrgane pamučne zavjese
Profimedia

sažeto

Prostitucija je u Bangladešu legalizirana, no trgovina ljudima i prinudni rad nisu, a istraživanja pokazuju da manje od 10 posto njih je tu svojom voljom


Vedrana Sunko
09.07.2019.18:00

Njihovim tijelima se trguje, godinama su u ropstvu, a nerijetko su silovane više puta u toku jednog dana. Ovako u najkraćim crtama izgledaju životi nekoliko tisuća maloljetnih djevojčica zarobljenih u bordelima Bangladeša.

Nakon pet godina u bordelu, Labonni je prestala sanjati o slobodi. Od vremena kada je prodana vlasnici bordela s 13 godina, mušterije su joj davale obećanja da će joj pomoći pobjeći. To se nikada nije dogodilo. Posao počinje od devet  u jutro, a mušterije se smjenjuju svakih sat vremena, piše Guardian.

Ponekad se probudim i začudim kako još uvijek nisam mrtva , kaže djevojka.

Leboni danas ima 19 godina i osuđena je na život u četvrti Bangladeša koja je označen kao leglo prostitucije. Pored nje živi između 700 i 1000 žena i djevojaka koje se bave "najstarijim zanatom". Mnoge od njih to čine protiv svoje volje.

Djevojčice od 12 godine su prinuđene dijeliti sobu sa još najmanje četiri osobe, a njihove krevete dijele samo potrgane pamučne zavjese. Glazba dopire s uređaja, a domaća alkoholna pića iz plastičnih boca se koriste i kao analgetici. Oskudno obučeni muškarci tumaraju ulicama u potrazi za djevojkama. Deset minuta seksualnog zadovoljstva će ih stajati nešto više od 4 eura.

Kao i većina djevojaka ovdje, Labonni je bila žrtva trgovine ljudima. Kada je imala samo 13 godina pobjegla je od muža s kojim je bila u braku protiv svoje volje, napustivši tako i kćerku staru šest mjeseci. Kaže da nije znala gdje će, ali se nadala da će možda uspjeti se zaposliti u tvornici tekstila.

Na željezničkoj stanici glavnog grada ugledala ju je žena koja joj je velikodušno ponudila hranu i mjesto za spavanje dok se ne snađe. Samo dva dana kasnije, Labonni je njena "spasiteljica" prodala bordelu za 180 funti.

Preko noći je postala prostitutka, bez mogućnosti da bordel napusti prije nego što otplati svoj dug.

„Žena koja me je kupila mi je rekla da joj moram to nadoknadim“, kaže.

Iako je imala svega 13 godina, policija se nije umiješala jer im je vlasnica bordela platila da je evidentiraju kao punoljetnu, kako bi je mogla legalno prostituirati.

Nakon toga Labonni je svojoj vlasnici dugovala više od 900 funti, oduzet joj je telefon i bila je zaključana u sobi. Tri mjeseca kasnije, ona više nije ni  pokušavala pobjeći.

Tijekom prethodnih šest godina provedenih u bordelu, Labonni je zaradila 46.500 funti i još uvijek nije uspjela isplatiti svoj fantomski dug. S druge strane, njena vlasnica uživa u luksuzu koji joj osiguravaju njene robinje.

Sve do prošle godine, Labonni je bila u obavezi sve što zaradi predati vlasnici, a njoj je išlo svega 37 funti mjesečno za hranu i odjeću. To bi značilo da je ova djevojka otplatila svoj prvobitni dug od 914 funti 50 puta do sada!

Šest godina kasnije, rečeno joj je da je dug otplaćen, ali da i dalje ima obavezu polovinu svoje zarade ostavljati "poslodavcima" u zamjenu za stan. Njeno mentalno stanje je narušeno:

Osjećam se tako bezvredno! Moja kćerka ni ne zna da sam joj majka, iskrena je Labonni.

Jedan od njenih čestih mušterija, Mohammed Muktal Ali, je star 30 godina. Ovaj oženjeni vozač autobusa iz susjednog grada posjećuje je već više od četiri godine. Ali kaže da su sve djevojke ovdje bespomoćne. On ne osjeća krivicu zbog toga što je seksualno iskorištava:

„Volim Labonni i spasit ću je ", siguran je on.

S druge strane, Labonni kaže da je izgubila povjerenje u muškarce i ne nada se spasu iz pakla u koji je upala.

Iako je prostitucija u Bangladešu legalizirana još 2000. godine, trgovina ljudima i prinudni rad nisu. Istraživanja pokazuju da trenutačno 100.000 žena i djevojaka radi u seks industriji, a manje od 10 posto njih je tu svojom voljom. Mnoge od njih su prodali članovi porodice ili muževi.

prostitucija

Bangladeš

seksualno roblje

bordeli

newsletter

Prijavite se na Newsletter