Zabrinjavajuće istraživanje

Roditelji su zatrpani s raznim informacijama, a većina ne zna koji je najsigurniji položaj za spavanje bebe


100posto
27.07.2019.08:00
Roditelji su zatrpani s raznim informacijama, a većina ne zna koji je najsigurniji položaj za spavanje bebe
Profimedia

sažeto

Samo 44 posto roditelja stavlja bebu u odgovarajući položaj, a više od 50 posto misli da je sigurnije da njihove bebe spavaju na boku ili na trbuhu


100posto
27.07.2019.08:00

Samo 44 posto roditelja stavlja bebe spavati u odgovarajući položaj, kaže novo istraživanje Američke pedijatrijske akademije.

Novi roditelji gotovo su uvijek preplašeni mnogim pravilima koja dobivaju o brizi za svoju djecu, posebno kada su u pitanju ranjive i osjetljive novorođene bebe. Spavanje beba je možda na vrhu te liste, a nedavno istraživanje otkrilo je kako manje od 50 posto roditelja slijedi preporuke za sigurno spavanje beba koje je na leđima. 

Nakon što su ispitali 3297 majki, znanstvenici su otkrili je kako samo 44 posto stavlja bebu u odgovarajući položaj, a više od 50 posto misli da je sigurnije da njihove bebe spavaju na boku ili na trbuhu.

Također, došli su do saznanja da su roditelji pod velikim utjecajem onoga što drugi oko njih rade, poput članova obitelji i prijatelja.

Pedijatrica Eve Colson nije iznenađena rezultatima."To nije ništa neobično. Također smo otkrili faktore koji su snažno povezani s položajem spavanja, a uključuju stavove, subjektivne norme i uočenu kontrolu."

Objasnila je da je rano roditeljstvo vrijeme u kojem postoji zasićenost pretjeranom količinom informacija i premalom količinom sna te naglasila kako se ne smije zaboraviti ni činjenica da svi imaju mišljenje o tome što bi novi roditelji trebali raditi. 

via GIPHY

djeca

istraživanje

majčinstvo

roditeljstvo

beba

spavanje beba

newsletter

Prijavite se na Newsletter