Foto: 'Ima mjesta za vas, obitelj, upravni odbor i poslugu'

Veći od prosječne kuće, luksuzan kao hoteli sa 7 zvjezdica, ovaj model aviona kupovat će samo najveći bogataši


100posto
16.11.2019.13:00
Veći od prosječne kuće, luksuzan kao hoteli sa 7 zvjezdica, ovaj model aviona kupovat će samo najveći bogataši
Boeing.com

sažeto

Iz Boeinga tvrde da će njihov novi avion za privatnike pokazivati dosad neviđeni luskuz


100posto
16.11.2019.13:00

Boeingov novi privatni avion je najveći i najluksuzniji na svijetu, košta 474 milijuna dolara, a ime mu je Boeing BBJ 777X. Bez ikakve sumnje nova Boeingova 'beba' postat će apsolutni vladar jet seta. Kako najavljuju iz kompanije prva letjelica krila će razapeti iduće godine.

Veličina kabine veća je od 990 metara kvadratnih čini ovaj avion većim od mnogih privatnih kuća, a opremanje letjelice po VIP specifikacijama koštat će dodatnih 90 do 175 milijuna dolara. Zavisi o tome koliko budući vlasnik želi drveta, kože i zlata na svom metalnom ljubimcu.

Dugačak je 71,6 metar, za usporedbu to je nešto više od dvije trećine nogometnog igrališta, a širina kabine je ugodnih šest metara.

Facebook The Boeing Company

Osim što je optočen svilom i kadifom, ovaj Boeingić namijenjen isključivo privatnoj kupnji, može u jednom potezu preletjeti pola Zemljinog obujma, s vremenom letenja od čak 23 sata. To je dovoljno da budući vlasnik otputuje s Istočne obale SAD-a sve do Australije (ili bilo koja druga dva aerodroma na Zemlji).

Kao penthouse od sedam zvjezdica

Kome je namijenjen ovakav superluksuzni, limeni ljubimac? "Naš BBJ 777X je savršen za šefove država, kraljevske obitelji i ultra-bogate", kazao je kapetan Alex Fecteau, direktor Boeing Business Jets Marketing za Maxim. Dakle, skromno se nadamo da nitko od naših vladajućih neće odlučiti objavljati vozni park i iz proračuna kpiti ovaj superluksuzni avion.

Facebook The Boeing Company

"Ova letjelica premašuje očekivanja VIP klijenata i u putničkom komforu i u kabinskom prostoru".

Interijer odgovara predsjedničkom penthausu u hotelu sedam zvjezdica.

Facebook The Boeing Company

"U BBJ 777X je dovoljno mjesta za vas, vašu obitelj, kao i cijeli upravni odbor, možete raditi, uživati, jesti vrhunska jela, vježbati, igrati video igre na velikom ekranu, odmarati, tuširati se i stići potpuno svježi na svoju destinaciju", kažu iz Boeinga.

Iz tvrtke ipak ne žele komentirati tko bi mogao naručiti ovakav komad letećeg luksuza, koji bi platili iz vlastitog ili državnog džepa. To ćemo saznati kada će neki milijarder posustati i objaviti selfie iz novog aviona.

Facebook The Boeing Company

avion

jet set

privatni avion

Boeing BBJ 777X

newsletter

Prijavite se na Newsletter