'Budite posebno oprezni noću!'

Urnebesni savjeti za vruće ljetovanje mladih Jugoslavenki korisni su i danas - najvažnije je ostati bistre glave čak i ako se uznojite od uzbuđenja


100posto
15.06.2019.17:00
Urnebesni savjeti za vruće ljetovanje mladih Jugoslavenki korisni su i danas - najvažnije je ostati bistre glave čak i ako se uznojite od uzbuđenja
iStock

sažeto

Sve što vam mladići kažu noću provucite kroz gusto sito. Četvrtinu odbacite na udvaranje, četvrtinu na romantiku, četvrtinu na more i četvrtinu na pomračinu


100posto
15.06.2019.17:00

"Ljetovanje ima svoje zakone i pravila, a jedno od njih glasi: ne primajte ništa previše ozbiljno, a najvažnije je da na osnovu doživljaja s ljetovanja ne gradite planove za budućnost."

Ovo je jedan od najvažnijih savjeta Yugopapira iz 1973. godine mladim Jugoslavenkama za ljetovanje iz snova.

"U početku ljetovanja, možda još u autobusu ili vlaku, bi vas mogao oblijetati ne naročito zgodan mladić. To je dobro za samopouzdanje, ali oprez. Nemojte odmah ulijetati u nešto ozbiljno jer bi vas ovaj svojim prisustvom kasnije mogao spriječiti da vam neki zgodniji muškarac priđe", piše u uvodu.

Ukoliko ipak prođu dani, a da nitko bolji ne bude na vidiku, uvijek se možete vratiti ovom prvom. Zato 'diskretno provjerite ime na koferu i zapamtite gdje će odsjesti'.

Čuvajte se previše zgodnih muškaraca, vozača, vodiča. Kad ih vidite, mogle bi vam se oznojiti šake od uzbuđenja, ali ostanite bistre glave. Važno je znati da se oni tako udvaraju svima.

Držite se pristojnog i trezvenog mladića, koji možda neće biti najduhovitiji, ali će ponijeti prtljagu kad treba. Poseban mu je bonus ako je blijede puti jer će razumjeti sve ljetne faze vaše kože - od crvenila kao rak do brončane.

One koji su preplanuli odmah na početku ljetovanja bolje zaobići jer su: sportaši koji brzo osvajaju i brzo prekidaju, lažno preplanuli za koje niste sigurni što još lažu ili galebari za koje nije teško pogoditi tko će im plaćati.

iStock

Sramežljivi možda imaju zlatnu dušu pa im možete dati priliku, a oni koji taje mjesto gdje su odsjeli su možda oženjeni. I nikada ne otkrivajte svoju kućnu adresu, a ako želite nešto i nakon ljeta uzmite vi njegovu.

I za kraj, budite posebno oprezni noću! "Sve što vam mladići kažu noću provucite kroz gusto sito. Četvrtinu odbacite na udvaranje, četvrtinu na romantiku, četvrtinu na more i četvrtinu na pomračinu - preostalo prihvatite kao točno", zaključuje Yugopapir.

ljeto

Jadran

ljetovanje

zavođenje

galebari

ljetne avanture

newsletter

Prijavite se na Newsletter