Ladanje (49)

Upoznala sam ga na internetu i još taj tjedan otišla s njim u Srbiju. Mama je bila u šoku, a ja sam ponavljala da je sve OK


Lada Novak Starčević
23.06.2019.11:00
Upoznala sam ga na internetu i još taj tjedan otišla s njim u Srbiju. Mama je bila u šoku, a ja sam ponavljala da je sve OK
iStock

sažeto

Svog muža sam upoznala na neobičan način prije 13 godina, a sad smo proslavili 11. godišnjicu braka. I sve bih opet isto


Lada Novak Starčević
23.06.2019.11:00

Neki dan mi je bila 11 godišnjica braka. Topli prvi dan ljeta na prekrasnom baranjskom imanju bio je naš izbor za sudbonosno 'da'. Vrijeme leti, nije to više samo rečenica koju čujem od starijih jer i meni sve češće prelazi preko usana...

A sve je počelo vrlo neočekivano dvije godine prije. Duga veza, kratka veza, plus-minus razočaranje i taman sam bila pred kraj svojih opuštenih 20-ih.  Bila sam u fazi kad je najvažnije bilo dobro se zabaviti.

Jeste li čuli za Iskricu?

Bila sam dežurna u redakciji za Božić. Sve je bilo laganini pa sam surfala po kompjuteru. Nije tad bilo Facebooka i ostalih krikova tehnologije. Iskrica je bila totalni domet avanturista. Tinder za siromašne...

On mi se javio na chatu. Mislila sam da je prestar (šest godina stariji), negdje bog zna gdje iz Slavonije (čula sam za Belišće iz neke Balaševićeve pjesme, ali daleko mi je sve to bilo), i to njegovo neobično ime nikako da zapamtim...

No, bio je drukčiji pa me zainteresirao. Javio se odmah te večeri na telefon. Neformalan i opušten. Zapravo identičan kao i danas. Istina, danas me to zna iznervirati, ali to je druga tema.

Razgovor je tekao kao da se znamo oduvijek. Pozvao me da slavim Novu godinu s njim. U Subotici ima neke prijatelje, rekao mi je.

'Bit će nam odlično', nudio mi je provod života. Druge planove ionako nisam imala, a mozak ni inače baš ne uključujem prečesto pa sam brzo pristala.

Moji su bili zgroženi. Umjesto da mudro slažem, ispričala sam im detalje svog neobičnog plana. Mama je bila protiv, šogor cinik je napola u šali rekao da on neće prepoznavati moje tijelo na policiji. Ja sam već ionako odlučila. Da se poštedim muke, ugasila sam mobitel.

Darko Tomas /CROPIX

Eh, kad mi kćer za desetak i nešto godina ugasi mobitel prije nego ode u drugu državu... I objasni da zna što radi iako nema pojma. I da je taj tip kojeg je upoznala totalno dobar i fora. Iako baš i ne zna zapravo kako izgleda.

Pouzdajmo se da je njena sreća dobra kao i moja. Jer ja sam je svakako imala te zime 2006.

Putovala sam vlakom. Moj novi prijatelj me čekao na kolodvoru u Osijeku. Sve je i dalje bilo kao da se znamo sto godina. Začudo, tako je ostalo i sve dane kasnije.

Budući da smo tek sutradan putovali u Vojvodinu prespavali smo kod njega doma. On je bio mudriji pa je roditeljima rekao da se znamo 'sa seminara u Zagrebu'. Fino smo i svi skupa obiteljski ručali drugog dana. Baš simpatični ljudi. Ha, uvijek sam znala odabrati dobru ekipu.

Bliski od prvog dana

Nova godina je stvarno bila provod života, upoznala sam tad i našeg sadašnjeg vjenčanog kuma. Evo baš za koji dan idemo svi skupa na more.

Moj 'internetski poznanik' i ja brzo smo se zbližili i uživo, iako smo bili bliski i prvog dana kad smo se upoznali, koliko god to čudno zvučalo.

Bilo je najteže odgovarati na ona uobičajena pitanja: 'Koliko ste dugo skupa? Koliko se znate? Aaa, baš zanimljivo'...

On mi je uvijek govorio 'samo da prođe koji mjesec pa da bude normalno i drugima kao što je nama'. Ja sam mu vjerovala. I danas mu isto vjerujem. Kad stvarno sve na kraju bude kako kaže. Istina, nekad treba mjesec, nekad godina, nekad i tri, ali sve na kraju bude stvarno po našem planu.

Lada Novak Starčević

Nakon godinu dana preselio je u Zagreb i uselili smo u naš prvi stan. Kasnije smo kupili kuću, dobili jedno pa drugo dijete. Ovako sa strane se može činiti da smo po PS-u iako smo sve samo ne to.

Kao što je počelo tako i traje, osjećaji prevladavaju, a razum se ponekad uključi. Rijetko, taman kad zatreba. I svi smo sretni tako.

I nebitno je kako ćemo slaviti. I nebitne su romantične večere, skupi darovi i vjenčano prstenje koje ne nosimo. I nebitno je što nemamo profesionalni album sa svadbe i što nas je oženio 'samo' matičar. I što na formalnostima redovito padamo. Samo je bitno ono što nas je spojilo i ne pušta - ljubav.

vjenčanje

ljubavna veza

svadba

Ladanje

upoznavanje na društvenim mrežama

Iskrica

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter