Foto: Budućnost ili samo fetiš?

Unutar plastičnog bordela: Kako lutke za seks dampaju cijene i rade nelojalnu konkurenciju živim prostitutkama


100posto
11.11.2019.11:20
Unutar plastičnog bordela: Kako lutke za seks dampaju cijene i rade nelojalnu konkurenciju živim prostitutkama
Reuters

sažeto

Prvi bordel s seks robotima otvoren je 2017. u Barceloni, sada ih već postoji više u raznim dijelovima svijeta


100posto
11.11.2019.11:20

Robotizacija je zahvatila gotovo svaki sektor poslova pa tako i seksualnu industriju. Koštaju duplo manje od svojih živih kolegica, roboti seksualne radnice u švicarskom bordelu postaju prvi izbor napaljenih mušterija. Jedan stručnjak tvrdi da je robo-lutka fetiš među muškarcima, kao recimo sklonost kožnoj odjeći.

Prekrasan i pitoreskan grad Luzern poznat je po svom srednjovjekovnom, šarenom starom gradu, a po novome i po bordelu punom robota za seks, koji 'rade' umjesto pravih prostitutki.

Bordel imena Arsenal 51 naplaćuje 90 švicarskih franaka (608 kuna) za sat vremena u društvu njihovih živopisnih lutaka, koje recimo da nalikuju stvarnim ženama, ali za razliku od njih ne mogu pričati. To je duplo jeftinija cijena od pravog, ljudskog ženskog društva.

Arsenal 51

Gosti se mogu sastati sa Zoe, Mimi ili Ninom i na 30 minuta, što će koštati 60 švicarskih franaka (405 kuna).

U dvije godine od propasti do franšiza

Za one koji nisu spremni potpuno prijeći u virtualno-robotski svijet postoji i kombinacija stvarne žene i 'Sexpuppe', pola sata takvog druženja dostupno je za 150 franaka (nešto više od 1000 kuna). Kako će ih klijent raspodijeliti ovisi o njemu.

Na internetskoj stranici bordela ushićeno javljaju da je u cijenu uračunato i besplatno piće, naravno! "Poput Jack (Danielsa) ili Martinija!"

U ispitivanju koje je provela organizacija za muško zdravlje, ‘Praeventionsangebot fuer Freier Don Juan’ među 9000 muškaraca, tvrdi se da je seks s robotom jednostavan fetiš nekim muškarcima, kao recimo sklonost određenoj odjeći - čipki, koži, ili visokim petama, tvrdi njihov glasnogovornik Felix Neuenschwander.

Prvi bordel s lutkama za seks otvoren je u Barceloni 2017. i taj je trajao samo mjesec dana. No tržište se u potpunosti diglo do mjere da franšiza Lumidollsa ima bordele u Moskvi, Torinu i japanskoj Nagoji.

prostitucija

Švicarska

bordel

seks robot

newsletter

Prijavite se na Newsletter