Posljednja želja

Umire od raka i udala se za najboljeg prijatelja, njoj je 5, njemu je 6 godina


Valerija Bebek
29.06.2017.16:55
Umire od raka i udala se za najboljeg prijatelja, njoj je 5, njemu je 6 godina
Facebook

sažeto

Kada je obitelj u veljači saznala da liječenje koje Eileidh prolazi nema učinka, odlučili su napraviti popis svih stvari koje bi ona htjela doživjeti prije smrti


Valerija Bebek
29.06.2017.16:55

Od svoje druge godine Eileidh Paterson (5) iz gradića Forresa u Škotskoj boluje od neuroblastoma, oblika raka koji se javlja kod djece, a napada živčano tkivo.

Kada su djevojčica i njezina obitelj saznali da je nakon tri godine borbe rak postao terminalan odlučili su preostalo vrijeme iskoristiti na najbolji mogući način.

"U veljači su nam rekli da joj liječenje koje provodimo neće produljiti život, te da na kraju neće preživjeti, odlučili smo napraviti popis - svih onih stvari koje bi ona htjela napraviti i voljela doživjeti. Odlučili smo stvoriti što više zajedničkih uspomena", rekla je Gail Paterson, majka.

Facebook

Facebook

Uz posjet Disneylandu u Parizu, odlazak u zoološki vrt i bojanje zidova njezine sobe u rozo, Eileidh je zaželjela i jednu intimnu stvar: da se uda za svog najboljeg prijatelja, šestogodišnjeg Harrisona Griera.

Dječak je imao istu tu želju i jedva je čekao da to urade. "Više od godinu dana on je govorio kako će ju oženiti. Čak je i posudio jedan prsten od svoje mame, kako bi ga dao Eileidh," opisuje Gail. Sa cijelom situacijom složila se i dječakova obitelj.

Facebook

Facebook

"Njih dvoje imaju tu magičnu povezanost. Harrison je oduvijek govorio kako ju voli i kako se želi vjenčati s njom", kazala je Stephanie Grier, Harrisonova majka.

Ceremonija se odvila sredinom lipnja u konferencijskom centru u Aberdeenu. Eileidh je do njezinog budućeg muža dopratio stariji brat Callum, dok je u pozadini svirala Disneyeva tema "When you wish upon a star".

Facebook

Facebook

Mladi par se zavjetovao na to da će zauvijek biti najbolji prijatelji, okruženi prijateljima, obitelji, princezama i superherojima. Umjesto prstenja razmijenili su ogrlice koje simboliziraju zajednički put koji su prošli.

Organizatorica vjenčanja Zara Grant rekla je kako je jednostavno morala organizirati to događanje, kada je saznala za njega. "Bilo je nevjerojatno vidjeti kako se zajednica brzo organizirala i kako su svi poklonili svoje vrijeme i usluge kako bi se vjenčanje i dogodilo", kazala je Grant.

Facebook

Facebook

Na ceremoniji Zara je pročitala bajku o Eileidhinoj bitci, koju je napisala njezina majka. 'Uzeo joj je kosu, ali joj nije oduzeo osmjeh', napisala je majka u bajci. Oko 30 ljudi prisustvovalo je ceremoniji, a 200 ih je došlo na proslavu. Rijetko kome nisu potekle suze, ali su se susprezali da ne kvare veselje koje će svima ostati u sjećanju doživotno.

Facebook

Facebook

Facebook

Facebook

vjenčanje

Škotska

posljednja želja

neuroblastom

Eileidh Paterson

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter