U braku su 84 godine

On radi sklekove svako jutro, ona zabavlja šalama


Valerija Bebek
31.01.2017.14:35
On radi sklekove svako jutro, ona zabavlja šalama
Reuters

sažeto

Njemu je 110, njoj 106 obožavaju se smijati i pjevati


Valerija Bebek
31.01.2017.14:35

Vjenčali su se u studenom 1932. i do danas su zajedno. Najstariji par u New Yorku tvrdi da je tajna dugovječnog sretnog života u dobrom i zdravom odnosu s Bogom. Jeanne i Duranord Veillard svjedočili su mnogim značajni događajima. Za vrijeme njihova života izmijenilo se 13 predsjednika u Americi, uključujući Franklina D. Roosevelta i Baracka Obamu.

Duranord je rođen 28. veljače 1907. na Haitiju, što znači da će ovog mjeseca navršiti 110 godina. Jeanne je mlađa od njega tri godine i tri mjeseca. Službeno su najstariji par Rockland Countyja u New Yorku. Par ima sedmero djece, 12 unučadi i 14 praunučadi. Tako da najstariji par nikada nije usamljen. U stvari žive zajedno sa svojom kćeri Marie piše The Hearty soul.

Jeanne, Duranord, Veillard, najstariji par, stogodisnjaci

Svako jutro ovaj 109-godišnjak obavezno vježba, radi sklekove. Nakon toga popije čaj, pojede zobenu kašu i svježe voće. No nepopustljiv je u tvrdnji da je dug i zdrav život Božja volja. Za ručak jede svježu ribu i povrće, a dan ispresijeca s nekoliko kraćih drijemanja.

Na Haitiju je radio kao sudac

Duranord je na Haitiju studirao pravo, nakon čega je radio kao sudac. Zajedno sa suprugom odlučio je preseliti se u Sjedinjene Države, gdje su i došli 1968. Deset godina prije mirovine prekvalificirao se u laboratorijskog tehničara te je radio u bolnici.

Jeanne, Duranord, Veillard, najstariji par, stogodisnjak

Kada Jeanne pitaju kako je upoznala muža, ona se šali da ga je srela na cesti. I to je moralo biti to, jer u braku su čitav jedan životni vijek, a zaljubljeni su jednako kao i kada su se vjenčali. I jednom i drugom treba mala pomoć pri hodanju, a ni ne čuju baš najbolje, no i dalje zbijaju šale i pjevaju pjesme koje su naučili još 20-ih godina prošlog stoljeća.

ljubav

stogodišnjaci

najstariji par

Duranord Veillard

Jeanne Veillard

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter