Pravilo koje olakšava život, svakako isprobajte

Trik je jednostavan, ali učinkovit - ako za nešto trebaš manje od dvije minute, napravi to odmah!


100posto
28.09.2018.08:00
Trik je jednostavan, ali učinkovit - ako za nešto trebaš manje od dvije minute, napravi to odmah!
iStock

sažeto

Napravite sve što trebate čim prije jer je život mnogo jednostavniji kada nemate dugačku listu obveza i sitnica


100posto
28.09.2018.08:00

Često se uzrujavamo jer smo nešto zaboravili obaviti ili nismo završili neki posao iako nam je za to realno trebalo vrlo malo vremena. Ako se držite 'pravila dvije minute' možete unijeti red u svoj život.

Trik je jednostavan, ali učinkovit - ako vam za nešto treba manje od dvije minute, napravite to odmah! Ne dajte si prostora za donošenje odluka i premišljanje.

Naime, ljudski mozak je vrlo loš u donošenju odluka jer odluke podrazumijevaju promjene. Instinkti nam rade tako da izbjegnu promjene.

'Pravilo dvije minute' je odlično jer uklanja odluke s puta i inicira početak nečega što biste odugovlačili u beskonačnost.

Napravite sve što trebate čim prije jer je život mnogo jednostavniji kada nemate dugačku listu obveza i sitnica.

Ako trebate pregledati djetetovu školsku torbu učinite to odmah, a ne odgađajte za večer. Isto tako, pripremite odjeću za sutradan večer prije dok bi ionako gledali televizor ili surfali. Kada ne kasnite stalno i ne stvarate sebi stres, život postaje puno lakši.

Evo kako vam 'pravilo dvije minute' pomaže u svakodnevnom životu:

Nema više gomile neopranog posuđa – Ukoliko prljavo suđe redovito perete odmah nakon korištenja, za to vam neće trebati više od dvije minute, a kuhinja će vam uvijek biti čista. Odlaganje samo povećava problem.

Stan je uredniji - Ujutro, dok ste još u kupaonici, otvorite prozore te prije izlaska iz kuće pospremite krevete. Također, posložite jastuke na kauču i zatvorite ormare za sobom. Ovih nekoliko sitnica napravit će nevjerojatnu promjenu u izgledu vašeg stana, a bit će uredan kad dođete kući.

Mail vam nije zatrpan sa stotinu poruka - Odgovaranje na mailove treba riješiti na podjednako jednostavan i brz način. Kad dobijete mail, čim prije odgovorite na njega ako vam za odgovor ne treba više od dvije minute. Olakšat ćete si život i često se poštediti prekovremenih.

stres

Pravilo dvije minute

odgađanje

newsletter

Prijavite se na Newsletter