Djevojka (18) u paklu depresije

'Tri puta sam si prerezala žile i onda sam rekla dosta! Spasilo me vježbanje'


Valerija Bebek
17.07.2017.20:25
'Tri puta sam si prerezala žile i onda sam rekla dosta! Spasilo me vježbanje'
Instagram

sažeto

Courtney je wellness trenerica koja pokušava podići svijest o depresiji i anksioznosti kod mladih žena, uz to ih potiče da sebe i svoje zdravlje stave na prvo mjesto


Valerija Bebek
17.07.2017.20:25

Danas ima 18 godina i školuje se za to da jednog dana postane osobna trenerica kako bi pomogla drugima da i oni dosegnu unutarnji mir pomoću fitnessa. Courtney Lorking patila je od tako jakih napada tjeskobe i anksioznosti da nije bila u stanju izaći iz kuće. Na kraju joj se stanje toliko pogoršalo da je završila na šivanju šavova na zapešćima. Tri puta si je pokušala oduzeti život u samo četiri tjedna.

"Anksioznost je postala tako jaka da sam htjela umrijeti", započinje svoju priču Courtney. Tada je primljena na psihijatrijski odjel, bila je tamo tri dana. "Cijeli dan sam spavala, ništa drugo nisam mogla raditi. Imala sam osjećaj da sam zatvorenik", opisuje.

Na izlazu iz bolnice, odlučila je pokušati preokrenuti svoj život, uputila se u najbližu teretanu.

"Jednom kada sam izašla iz bolnice, rekla sam si da se ne želim tako osjećati više ikad, ne želim ni da se itko drugi tako osjeća", kazala je Courtney. Odlazak psihologu pomogao joj je da shvati kako mora slušati vlastito tijelo i zdravlje staviti na prvo mjesto. "Odlazak u teretanu za mene je poput terapije, stvarno mi pomaže", kazala je djevojka za Metro.

"Htjela bih svima pokazati što vježba i pravilna prehrana mogu učiniti za čovjeka", njezina je misija. Trenutno je wellness trenerica koja pokušava podići svijest o depresiji i anksioznosti kod mladih žena, uz to ih potiče da sebe i svoje zdravlje stave na prvo mjesto.

"Ako se počnem loše osjećati, odem u teretanu ili pojedem nešto ukusno što stvarno volim", kazala je kako se sada nosi u kriznim situacijama.

"Jedem sve ono za čime moje tijelo žudi, ako mi se jede pizza uzmem ju. Slušajte svoje tijelo, prihvatite sebe kakvi ste i radite ono što vas usrećuje", savjetuje Courtney. Naučila je što ju veseli te kako uživati u vlastitom društvu, a to je po njoj veliki dio zdravlja.

"Vježbanje i zdravlje su mi spasili život, dali su mi razlog da se borim", iskreno je progovorila. Depresija nije nešto što se može izliječiti jednim potezom, no Courtney ističe kako aktivnost koja je usredotočena na nju osobno i njezinu dobrobit - bila ključna za njezin oporavak.

"Morate stalno ići dalje, sutra je novi dan. Stavite se na prvo mjesto, bez obzira na posljedice", njezin je savjet.

zdravlje

depresija

fitness

anksioznost

suicid

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter