VIDEO: BOLNO ZA GLEDATI

Toreadora bik iznenadio naglom promjenom smjera i nabo ga u testise, golim rukama je zaustavljao krvarenje


Toni Horvat
22.11.2017.20:25
Toreadora bik iznenadio naglom promjenom smjera i nabo ga u testise, golim rukama je zaustavljao krvarenje
Twitter

sažeto

Zapravo, toreador je dobio što je zaslužio, ali ipak niti jednome muškarcu ne može biti svejedno kad vidi ovu snimku


Toni Horvat
22.11.2017.20:25

Luis David Adame nije ni prvi ni zadnji toreador koji je nastradao u borbi s bikovima, ili ako hoćete, koji je dobio što je zaslužio, ali on je specifičan prema tome što ga je na festivalu u meksičkom Queretaru bik rogom nabo u - testise.

Adame je činio ono što toreadori inače čine, provocirao je bika crvenom krpom, ali kad ju je izmaknuo, bik ga je iznenadio, naglo promijenio smjer i rogom ga zakačio direktno u međunožje, podignuo ga i bacio.

Zbog adrenalina Adame vjerojatno u prvom trenutku nije ni osjetio bol u tolikoj mjeri jer se u jednom pokretu ostao na noge i pobjegao, ali kad je valjda shvatio što mu se dogodilo, rukom je prekrio ozlijeđene dijelove kako bi zaustavio krvarenje dok su ga nosili kako bi dobio liječničku pomoć.

Međutim, čini se da se dobro oporavlja, budući da je nakon incidenta na Twitteru objavio mirnu fotografiju s bikom i jednu koja je snimljena tijekom incidenta te napisao:

"Opuštena borba s bikovima u Queretaru, a onda je uslijedila izdaja koja te natjera da letiš i preokrene ti svijet, ali ništa se ne može usporediti s osjećajem kad navijači viču 'torero'! Vidimo se uskoro", poručio je toreador ranjena ponosa.

U rujnu su dva toreadora stradala u Sevilli, a jedan od njih završio je s 12-centimetarskom rasjeklinom ispod pazuha i oštećenom venom.

Nije da ih žalimo, pogotovo zbog običaja da se pobijeđenom biku odreže uho kao trofej i zato što se bikove koji ozlijede toreadora uglavnom ubija. Ali Adameovu nesreću zaista je bilo bolno gledati...

100posto bizarno

bik

toreador

testisi

Queretaro

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter