Doma imam suprugu i bebu, ali...

To što plaćam za seks ne znači da varam svoju dragu. Uvijek pazim da ne spavam dvaput s istom prostitutkom, to je samo zadovoljenje pohote


100posto
28.03.2019.18:00
To što plaćam za seks ne znači da varam svoju dragu. Uvijek pazim da ne spavam dvaput s istom prostitutkom, to je samo zadovoljenje pohote
iStock

sažeto

Naša Ptica ovaj je put napala muškarca sumnjiva i lakog morala, a čini se da je ovaj tjedan i kandže dobro nabrusila


100posto
28.03.2019.18:00

Draga Ptico,

Najveća sam svinja u svemiru. Žena mi je nedavno rodila, a dok je ona doma dojila, ja sam prošli vikend otišao i platio si kur*u. Bila je skupa, ali u tom sam trenutku imao osjećaj da vrijedi svake lipe.

Nemam pojma zašto to radim. Imam prekrasnu ženu, u braku smo zadnje tri godine i imamo dijete.

No, ja sam tijekom našeg odnosa često koristio usluge prostitutki čak i kad nam je seksualni život bio uzbudljiv, ali sam samog sebe uvjeravao da će se sve to promijeniti jednom kad dobijemo dijete.

Toga sam se i držao sve do prošlog vikenda kad sam se odlučio počastiti. Vratio mi se onaj osjećaj zadovoljstva i napetosti i već sam bukirao novi termin.

Lažem se da zapravo ne varam svoju ženu jer se nikad ne seksam dvaput s istom ženom. To je samo zadovoljenje pohote.

Bio sam sa ženama svih dobi, oblika i rasa.

Gotovo stalno sam nakon 16. godine u vezi. Svojim sam curama uvijek bio vjeran, iako sam imao prilika napretek da ih prevarim, ali sve se promijenilo kad su me pred par godina frendovi odvukli u bordel i ja sam se jednostavno navukao.

Najviše mi se sviđa to što jednostavno kažeš što želiš i nema nikakvih zakulisnih igara.

No, stvari su sada drugačije. Iako dio mene i dalje želi nastaviti plaćati za seks, velik dio mene se protiv toga bori. Ne varam ženu, ali ovo moje ponašanje nije okej za oženjenog muškarca s malim djetetom. Moja bi navika, ako se za nju sazna, mogla proizvesti toliko sran*a.

Problem je u tome što mislim da sam razvio ovisnost i ne znam mogu li je pobijediti.

Ovisnik o seksu

Dragi Ovisniče,

ti kao da si ispao iz nekog trećerazrednog holivudskog ljubića namijenjenog seksualno frustriranim gospođama u srednjim godinama. O, da. Dobro misliš, Christian Grey za siromašne.

Mili, nemoj kaj zamjeriti, ali fakat si šu*ak na šu*cima. Prestani, za početak, lagati sebe. Ti svoju ženu varaš i ne samo to. Svojim je ponašanjem ugrožavaš ne samo na emocionalnom planu, nego je izlažeš i opasnosti od spolno prenosivih bolesti.

Jesi li se ti, ozbiljni čovječe koji ne možeš svog crvića pustiti iz gaća ako prije dobrano ne isprazniš račune, ikad odvažio biti čovjek, zaputio se u prvu ambulantu i makar anonimno provjerio jesi li čist?

Jer, ako već svojom neodgovornošću ugrožavaš sebe, ne moraš i nekoga čiji je jedini grijeh samo to što je pao na ruševinu skrivenu iza lažne fasade.

Da smo u Americi, preporučila bih ti liječenje od seksualne ovisnosti, ali nismo. U Hrvatskoj smo. 

Ono što bih ti najradije savjetovala brane mi zakon i etika pa ću ti reći ovo:

Ili se doživotno pretplati na kondome, antibiotike i PrEP makar ti gljive počele nicati iz očiju.

Ili, ostavi ženu, plaćaj redovito alimentaciju i uživaj u svojoj ovisnosti slobodno i bez osude.

Jer, realno. Ovisnost o seksu ne nalazi se pri vrhu gadnijih. Živimo u društvu pogonjenom seksom. Već i ptići u gnijezdu znaju što pčele rade.

Ako ti se diže samo kad platiš, plaćaj. Samo nemoj svojim ponašanjem ugrožavati druge koji odluku o tome da mjesečno promijene i po nekoliko različitih seksualnih partnera ne donose svjesno.

Sjeti se one, čovjek spava sa svim bivšim seksualnim partnerima svojih partnera. Sumnjam da bi ti ženi bilo drago što se na njoj, bez njenog znanja, reda toliko žena – neću reći lakog morala, jer one rade svoj posao. 

Onaj s lakim moralom postavio je ovo pitanje znajući odgovor.

Srami se.

Ćao, bok. Više nisi zaslužio.

Nikad tvoja, 

Ptica

Posebne napomene

Riječ je o (crno)humornoj reakciji na našu otužnu stvarnost čiji je jedini i isključivi cilj nasmijati čitatelje. Ograđujemo se od odgovornosti budući da računamo na vaš zdrav razum kad su u pitanju savjeti koje ćete pronaći u odgovorima.

Dijagnoze, a shodno tome i terapije, ponavljamo, postavljati mogu samo za to stručno osposobljeni ljudi, što mi nismo, ali se zato s vremena na vrijeme nasmijati možemo svi. 

Želite li i vi, nakon svega, našu Pticu priupitati za koji savjet, javite joj se diskretno na [email protected]. Zasigurno ćete pogriješiti!

draga ptico

antisavjeti

newsletter

Prijavite se na Newsletter