Šokantne sudbine djece krvoločnog ubojice

Tek s 29 sam doznao da mi je Manson otac, prepoznao sam njegove crte lica u ogledalu i pisao mu u zatvor. Ne želim ga mrziti...


100posto
17.06.2019.12:00
Tek s 29 sam doznao da mi je Manson otac, prepoznao sam njegove crte lica u ogledalu i pisao mu u zatvor. Ne želim ga mrziti...
Profimedia

sažeto

Jedan od najgorih svjetskih ubojica imao je četiri sina s četiri različite žene. Sva četvorica živjela su sa strašnim naslijeđem


100posto
17.06.2019.12:00

Charles Manson organizirao je sektu koja je u njegovo ime ubila oko 35 ljudi. On je bio osnivač i vođa hippie komune pod imenom 'Obitelj', čiji su pripadnici po njegovom naređenju u ljeto 1969. počinili seriju višestrukih ubojstava u Los Angelesu.

Jedna od žrtava je bila poznata glumica i supruga Romana Polanskog, Sharon Tate, koja je bila u osmom mjesecu trudnoće. Napadači su joj zadali 16 uboda nožem, a s njenom krvlju na vratima su ispisali riječ 'svinje'.

Krvoločni Manson umro je 2017. godine u zatvoru.

Imao je četiri sina. Njegova prva supruga Rosalie Jean Willis 1956. je rodila Charlesa Mansona Juniora. Drugog sina Charlesa Luthera Mansona rodila mu je Leona Stevens 1959. godine. Leon nikada u životu nije spomenuo oca.

Valentina Michaela Mansona je rodila Mary Brunner u komuni. Njega su odgojili djed i baka. Danas se zove Michael Brunner i nikada nije imao kontakt sa ocem.

Manson mu je silovao majku u orgijama

Četvrti sin je Matthew Roberts. 51-godišnji DJ iz Los Angelesa znao je da je posvojeno dijete, majka ga je dala kao bebu. Odrastao je u skladnoj obitelji u Rockfordu u Illinoisu.

Sa 29 godina odlučio je pronaći svoje biološke roditelje. Tada je otkrio da je njegov otac doživotni kažnjenik u Corcoranu u Kaliforniji. Strašna spoznaja bila je što je u ogledalu prepoznao crte lica njegova oca, ubojice Charlesa Mansona.

Začet je 1967. godine kada je njegovu drogiranu majku Terry u orgiji Manson silovao.

"Ja sam miroljubiv čovjek. Otkako sam u svom odrazu otkrio lice poznatog ubojice, tjednima se nisam uspijevao izvući iz okamenjene potištenosti. Bio sam istodobno preplašen i ljutit", rekao je. Dodao je da bi mu, kao čovjeku koji samo anonimno i pošteno želi proživjeti život, jedino šokantnije bilo da je otkrio kako mu je otac Adolf Hitler.

Pet godina nakon saznanja skupio je hrabrost i napisao ocu pismo. Nevjerojatno, ali ovaj mu je odgovorio.

Pisao mu je grafitnom olovkom na listovima istrgnutima iz notesa. Priznao je da mu je najvjerojatnije biološki otac.

Jednom mi je napisao: 'Istina je istina, a ona boli', i barem je u tome imao pravo. Nije svako pismo završio potpisom, ali bi uvijek nacrtao svastiku, kukasti križ koji si je tetovirao između očiju.

"Neću ga nikad zavoljeti, ali ne želim ga mrziti. Moram se suočiti sa svojim životom. I to što sam spreman o tome javno progovoriti dio je toga suočavanja. Nadam se da ću sebe razlikovati od njega, a i da će javnost to razumjeti", rekao je Matthew koji nijednom nije želio posjetiti oca niti mu telefonirati.

Prvi sin je pokušao živjeti normalno, ali se na kraju ubio

Mansonov prvi sin Charles Manson Jr. rođen je dok mu je otac bio iza rešetaka, ali isto nikada nije uspio izbjeći strašnu stigmu koja je bila na njemu. Dječakova majka Rosalie je dok je još bio beba zatražila razvod i pokušala živjeti normalnim životom. 

Brzo se udala za Jacka Whitea. Charles Manson Jr. uzeo je ime Jay White i pokušao se distancirati od svog biološkog oca i njegovog nasljeđa. Njegov je očuh imao još dva sina, Jesse J. i Jed Whitea.

No, zla kob ih nije ostavila. Sve trojica sinova su tragično preminuli.

Jesse J. White rođen je 1958. godine a njegov brat Jed godinu kasnije. Jed je umro 1971. godine kad ga je slučajno upucao 11-godišnji prijatelj. Jesse se predozirao u Houstonu 1986., a  sedam godina kasnije - Jay se ubio.

Samoubojstvo je izvršio na autocesti u blizini granice sa Kansasom. Njegov je smrtni list potvrdio kako je umro od "pucnja u glavu, kojeg si je nanio sam", oko 10:15 sati. 

Grijesi njegova oca progonili su ga do posljednjeg dana.

"On to jednostavno nije mogao pustiti. On to nije mogao prihvatiti, nije mogao prihvatiti tko je bio njegov otac", rekao je njegov sin Jason Freeman nakon tragedije. 

Mladić je očito nešto naučio na tužnom primjeru svog oca i 'obiteljsko prokletstvo' odlučio je upotrijebiti kao motivaciju. Kaže da su ga često dok je bio dijete maltretirali upravo zbog povezanosti s ubojicom. Bilo mu je zabranjeno doma ili u školi spominjati svog djeda, a čak mu je i baka Rosalie Wills zabranila da o njemu priča.

Freeman se kasnije ipak pokušao povezati sa svojim djedom u zatvoru. "S vremena na vrijeme rekao bi mi 'Volim te', nekada bi mi to odgovorio. Možda je nekoliko puta to i rekao prvi. Trebalo je puno vremena da dođemo do toga, vjerujte mi", ispričao je. 

Uključio se i u bitku za prava na tijelo svog djeda i imanje, protiv svog ujaka, Valentina Michaela Mansona, poznatog kao Michael Brunner. Na kraju je dobio pravo na njegovo tijelo, kremirao ga i raspršio.

Nada se da će dobiti i njegovo imanje, kako bi sve te morbidne uspomene mogao prodati u humanitarne svrhe.  "Ne želim da me se gleda kroz prizmu onoga što je radio moj djed. Ne želim da me društvo osuđuje. Moj put je drugačiji", tvrdi.  

ubojstvo

sekta

Charles Manson

Sharon Tate

Charles Manson Junior

newsletter

Prijavite se na Newsletter