Potpuno besplatno

Tattoo majstor u bolnici tetovira žene koje su prošle mazektomiju ?


Valerija Bebek
06.04.2017.08:45
Tattoo majstor u bolnici tetovira žene koje su prošle mazektomiju ?
Reuters

sažeto

Vlasnika tattoo salona u Madridu kontaktirao je liječnik iz državne bolnice, stvorili su program, prvi takav u javnoj bolnici u Španjolskoj


Valerija Bebek
06.04.2017.08:45

Tattoo majstor Alvaro Quesada, zaposlen je u javnoj bolnici u Madridu. Prva je to državna bolnica u toj zemlji koja nudi uslugu tetoviranja areola i bradavica ženama kojima su nakon mazektomije rekonstruirane dojke.

To je posljednji, emotivni korak u oporavku od raka. "Odlaze plačući i grleći me. To je terapija", kazao je 32-godišnji Quesada. Mladi čovjek vodi svoj tattoo studio, a u slobodno vrijeme odlazi pacijentima u bolnici, piše Reuters.

Reuters

Reuters

Reuters

Rekonstrukcija dojke je dugotrajna, može trajati mjesecima ili godinama nakon otklanjanja karcinoma. U jednoj fazi ugrade se tkivni ekspanderi koji proširuju kožu i stvaraju prostor za implantant. Tek na kraju slijedi izrada bradavice, što znači još jednu operaciju.

"U toj fazi pacijentice su već izmorene", kazao je Lorenzo Rabadan, liječnik koji je potražio Quesadi kako bi pružili alternativu operaciji. Zamolio ga je da osoblje bolnice poduči toj tehnici tetoviranja.

Reuters

Reuters

Quesada svojim tetoviranjem na rekonstruiranim dojkama stvara trodimenzionalnu iluziju bradavice. On svoje usluge pruža besplatno. Državno zdravstveno osiguranje nije pokrilo trošak umjetnog oka koje mu je bilo potrebno nakon što je preživio benigni tumor, zato je poluslijep.

Njegovo tetoviranje za mnoge predstavlja brz i relativno bezbolan način zatvaranja jednog teškog životnog poglavlja. "Ovo znači da je gotovo i da mogu nastaviti sa svojim životom", kaže 43-godišnja Mamen Malagon kojoj je rak dijagnosticiran 2011. godine.

rak dojke

Madrid

Alvaro Quesada

tatto majstor

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter