Foto: #NoFilter Užitak za oči

Svi bi htjeli biti fotografi, ovo su najbolje fotke na Instagramu izabrane između 180.000 prijava


Valerija Bebek
12.09.2018.13:00
Svi bi htjeli biti fotografi, ovo su najbolje fotke na Instagramu izabrane između 180.000 prijava
Instagram stevenbrunton

sažeto

Najveće foto natjecanje na Instagramu objavilo je kratku listu finalista


Valerija Bebek
12.09.2018.13:00

Najbolji od najboljih, nevjerojatne fotografije objavljene na Instagramu. Svi znamo da je to svijet šaren, savršen, 'popeglan' i retuširan. Ipak, u tom moru slika koji se objavljuje iz svih dijelova svijeta, ipak postoje one koje su stvarno nevjerojatne. A za njih postoji i nagrada Photobox Instagram Photography Awards (PIPA), namjera je proslaviti najbolje fotografije objavljene na toj društvenoj mreži. Organizatori nagrade objavili su finaliste od svih ovogodišnjih prijava.

Nagrada je puštena u srpnju, a ove prve godine PIPA je dobila više od 180.000 prijava u manje od tri tjedna. I time je ova nagrada postala jedna od najvećih na svijetu uopće, a najveća poznata na Instagramu. Za Instagramere to je značilo ljutu konkurenciju pogotovo da uđu u posljednju 'rundu' koju se ocjenjivalo u 10 različitih kategorija - od mode do festivala, umjetnosti ili životinja. Zbog velikog broja prijava, a rekli su samo 5000 prijavljenih fotografija je sa psima, Photobox je odlučio suziti izbor na ovu listu te će pobjednika proglasiti u listopadu.

Instagram darrenwilliamhall

Instagram adampriley

Instagram mww2108

Oznake, odnosno hashtagovi koji su se naviše koristili su #Love i #NoFilter (ljubav i bez filtera). U žiriju koji je suzio izbor sjedili su stručnjaci poput bivšeg Guardianovog urednika fotografije Eamonna McCabea, izvršne urednice Cosmopolitana Farrah Storr i predavača fotografije na Sveučilištu Paul Postle. Oni su odabrali najbolje prijave kako bi proslaviti ljepotu svakodnevnog života piše Metro.

"Od fotkanja večere do slikanja naših četveronožnih prijatelja, većina nas voli testirati svakodnevno svoje fotografske vještine na Instagramu. Budući da je to tako popularno mjesto, često nam promaknu neke zaista nevjerojatne fotografije na feedu. Primili smo preko 180.000 nevjerojatnih prijava i drago nam je objaviti najbolje iz svake kategorije. Jedna od njih bit će okrunjena titulom najbolje fotografije godine na Instagramu idući mjesec", rekao je predsjednik sudaca PIPA 2018. Rory Scott iz Photoboxa.

Instagram leedslassie

Instagram andresson

Instagram traverserleypaysage

Instagram patlyr2052

Instagram musotravels

Instagram mariacostantinaseri

Instagram guilhphoto

Instagram gflandre

Instagram gaelfontany

Instagram blu3willow

Instagram freyaaaart

Instagram olivierseni

Instagram stevenbrunton

Instagram

fotografija

natjecanje

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter