Otvorena poruka ljepšem spolu

'Svaka treća mlada žena nikad se ne samozadovoljava. Evo razloga zašto je to pogrešno i sve bi trebale što prije naručiti vibrator'


100posto
07.11.2018.12:00
'Svaka treća mlada žena nikad se ne samozadovoljava. Evo razloga zašto je to pogrešno i sve bi trebale što prije naručiti vibrator'
iStock

sažeto

'Nema rizika od neželjene trudnoće, prenošenja spolnih bolesti, kao ni potrebe za kontracepcijom - samo ti i tvoja ruka', kaže Amerikanka Beth, koja priznaje da 'to' redovito radi


100posto
07.11.2018.12:00

Mladu američku novinarku Beth Gillette šokiralo je saznanje da brojne žene ne masturbiraju pa im se obratila u otvorenom pismu na portalu The Everygirl.

"Bok, drago mi je upoznati vas. Ja sam Beth. Volim sve vrste peciva iz Starbucksa, volim gledati filmove (baš sam ovaj vikend pogledala novi 'Halloween'), Instagram storyje i masturbaciju - jer sam ljudsko biće sa seksualnim željama i potrebama", počinje svoje pismo 27-godišnjakinja.

Masturbacija je normalna, zdrava i super zabavna aktivnost

 "Dopustite mi da vam ovo malo objasnim. Naime, nedavno sam razgovarala s grupom žena koje nikada ne masturbiraju jer smatraju da je masturbacija nešto 'grubo', 'sramotno' i 'nešto što rade samo muškarci'. Da, istina je! I ja sam se šokirala. Upravo zato krenula sam istraživati i naletjela na rezultate studije objavljene 2009. godine. Prema navedenom istraživanju samo 7,9 posto žena između 25 i 29 godina masturbira dva do tri puta tjedno, dok je kod muškaraca postotak znatno veći. Naime, to čini njih 23,4 posto.

Ok, razumijem da je dva do tri puta tjedno prilično puno, ali prema istoj studiji čak 28,5 posto žena u navedenoj dobnoj skupini nije masturbiralo posljednjih nekoliko godina.

Postoje brojne priče kako je ženska seksualnost čudna. Žene su često učene da njihova seksualnost treba zadovoljiti druge, na prvom mjestu svog partnera. Žao mi je, ali sva ta logika protiv masturbacije je neistinita! Masturbacija je normalna, zdrava i super zabavna aktivnost koju ljudi rade zbog vlastitog užitka. Evo još nekoliko razloga zbog kojih bi trebala što prije naručiti novi vibrator", napisala je Beth. 

iStock

Ako vaš seksualni život više nije živahan kakav je bio, to može biti zbog loše komunikacije, stresa ili nedostatka interesa za partnera. I upravo masturbacija može pomoći u rješavanju tih problema, smatra ona.

Svakodnevno masturbiranje tijekom tjedan dana povećat će tvoj seksualni nagon, osnažiti te i utjecati na to da se dublje povežeš s vlastitim tijelom i partnerom.

Samozadovoljavanje je odlično i za rješavanje stresa jer, kaže novinarka, 'masturbacija uključuje osluškivanje vlastitog tijela i prepuštanje trenutku koji su odlična metoda za uklanjanje stresa'. 

I kao šećer na kraju - 'nema rizika od neželjene trudnoće, prenošenja spolnih bolesti, kao ni potrebe za kondomima ili kontracepcijskim pilulama - samo ti i tvoja ruka (i/li igračka po izboru). Već večeras', savjetuje Beth i zaključuje 'Da nema nijednog drugog razloga, ovaj je odličan - jednostavno je predobro!' 

seks

masturbacija

samozadovoljavanje

newsletter

Prijavite se na Newsletter