Nostradamus proriče katastrofe za iduću godinu

Susjedstvo će pogoditi poplave, mi ćemo muku mučiti s izbjeglicama, a netko će ubiti papu i pokrenuti III. svjetski rat?!


Robin Mikulić
14.12.2018.18:00
Susjedstvo će pogoditi poplave, mi ćemo muku mučiti s izbjeglicama, a netko će ubiti papu i pokrenuti III. svjetski rat?!
iStock

sažeto

Slavni prorok bi danas slavio rođendan pa ga obilježavamo njegovom apokaliptičnom vizijom 2019. godine


Robin Mikulić
14.12.2018.18:00

Vjerojatno najpoznatiji prorok svih vremena proslavio bi danas svoj 615. rođendan. Zasigurno znate o kome pričam budući da je samo baba Vanga u tom okultnom društvu na ovim podnebljima poznatija od njega.

Nostradamus, dakle.

Budući da će se njegovim proročanstvima za iduću godinu za koji dan baviti svi, odlučili smo prestići kolege. Osim toga, kako bolje obilježiti njegov rođendan nego željama koje nam je ostavio za Novu, 2019. godinu.

Klimatske promjene će uništiti Ameriku

Pa, kaže: očekuje nas globalna katastrofa, ukratko, a svojim će najvećim dijelom imati korijena u razornim posljedicama klimatskih promjena. Jug Amerike tako će proći najgore, očekuju ih oluje gore nego ikad prije.

Reuters

Sjeverna Amerika mogla bi, usto, iduće godine postati potpuno neprepoznatljiva. Pogodit će ju razorni potres očekivane magnitude između 8.7 i 9.2 stupnjeva po Richteru. Nostradamus upozorava da će to biti najveća prirodna katastrofa ikad zabilježena na područjima SAD-a i Kanade.

Mi smo sigurni, ali naši susjedi?

No, slične bi nepogode trebale pogoditi i naše susjedstvo. Ovdje bi to za razliku od Amerike, gdje će divljati vjetrovi i tektoničke ploče, problematična biti voda. Kaže Nostradamus da će goleme poplave zadesiti Mađarsku, Italiju i Češku.

Hrvatska je ovdje, kako se čini, izuzeta, ali nam se zato ne piše dobro kad je riječ o izbjegličkoj krizi.  Zbog porasta vjerskog ekstremizma na Bliskom istoku, trebao bi se ponovno intenzivirati izbjeglički val. A kao što znamo, Hrvatska je granica ujedno i posljednja linija obrane majčice Europe.

SAD će izgubiti primat u pogledu globalne velesile, svoje će mjesto, na užas Donalda Trumpa, prepustiti Kini.

Progutat će nas more

Osim toga, Trumpu bi se zbog buktećeg problema sve većih klimatskih promjena o glavu obiti i njegova odluka da SAD izuzme iz popisa zemalja potpisnica Pariškog sporazuma. Najpoznatiji prorok u civilnoj povijesti čovječanstva nagoviješta da bi se svjetski lideri mogli dogovoriti oko smanjenja emisija staklenički plinova.

Profimedia

To ipak neće pomoći činjenici da bi se razina mora mogla opasno povisiti. Ova vijest zasigurno nije dobra za nas i naš galopirajući turizam fokusiran poglavito na Jadran.

Živjet ćemo dugo i razgovarati s životinjama

No, ne brinite. Bez obzira na sve gore stanje u financijskom sektoru, iduća će godina donijeti napredak kad je riječ o zdravstvenim otkrićima. Najbolje će proći pacijenti koji pate od problema sa srcem, živcima, želucem i gušteračom. Pa ipak, Nostradamus i sve ostale, zdrave i bolesne, podsjeća na to da je za zdravlje najvažniji stabilan i harmoničan život lišen stresa i rizičnih situacija. Čovjek će poživjeti i po dva stoljeća, a sve to zahvaljujući nevjerojatnim medicinskim otkrićima.

Najnevjerojatnija je možda ipak njegova najava da bi ljudi iduće godine mogli početi razgovarati s životinjama. Zašto i ne bi, kad Nostradamus tvrdi da će životinje postati bliskije ljudima od drugih ljudi.

Crkvi se loše piše

I šećer na kraju - Treći svjetski rat. Nostradamus, doduše, nije točno precizirao njegov početak, ali kaže da će do njega doći nakon smrti pape Franje. Papu će, prema njegovim prognozama ubiti i to će biti početak kraja za Crkvu.

A kad rat jednom izbije u njemu će sudjelovati dvije velesile, a trajat će nevjerojatnih 27 godina.

crkva

papa Franjo

potres

proročanstvo

Nostradamus

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter