KRLEŽINA SEKSOTEKA

Strap on, pegging i zamjena uloga u seksu: Zašto bi neki muškarac patrijarhata dopustio da ga se analno penetrira?


100posto
26.10.2019.20:00
Strap on, pegging i zamjena uloga u seksu: Zašto bi neki muškarac patrijarhata dopustio da ga se analno penetrira?
Cropix

sažeto

Postoje li muškarci koji si na sex shopovima kupuju igračke za stimulaciju prostate? Naravno da postoje i osobno ih poznajem. Usput - vrlo dragi, otvoreni i tolerantni ljudi, piše Krleža


100posto
26.10.2019.20:00

“Volim oblačiti suknje” - izjava je Jacka Whitea iz bivše grupe White Stripes u YouTube intervjuu 2012. godine. Kad je, s osmijehom na licu, to izjavio novinarki, nije mi se činilo da je to rekao samo zato što je porijeklom napola Škot, nego sam ga nekako, s demonskim primislima, mogla zamisliti podčinjenog nad ženom u seksualnom činu. Možda će netko pomisliti da imam samo bujnu maštu (i bio bi posve u pravu), ali postoji mnogo istine u takvoj izjavi muškarca.

Prvenstveno onog koji je načisto sa svojom seksualnošću, a za Jacka bih rekla da se radi o zanimljivom heteroseksualcu koji mi je, osobno, vrlo seksi lik. Jedan od onih s kojima bih, da smo zajedno išli u srednju školu ili na faks, legla u krevet i radila ugodne stvari.

Komentirali su isključivo muškarci

Darko Tomaš/CROPIX

Prije oko dvije godine, na Facebooku Seksoteke, napisala sam post o strap on-u, a na slici uz to bio je crtež u zanimljivim rozno-ljubičastim nijansama s prikazom žene koja pod tušem, u stojećem položaju, vrši pegging na muškarcu. Reakcije seksoljubaca bile su vrlo oprečne, a komentirali su isključivo muškarci, otprilike u onom postotku i na način kao kad se spomene LGBTIQ tematika. Zamjena uloga u seksu jedna je od rijetkih heteroseksualnih tema na koju muškarci vrlo dvojako reagiraju, ovisno o tome kako su odgojeni. Dio njih ljuti se na takav spomen i prijedloge, u smislu da sve povezano s analnim otvorom kod muškarca, zapravo, asocira na homoseksualnost.

Takvo razmišljanje je posve nepotrebno i važno je osvijestiti da je kulturološki uvjetovano tradicionalnim pogledom na svijet.

S druge strane, javilo se mnogo mlađih muškaraca, najviše iz generacije milenijalsa, i pohvalilo što se bavimo tom tematikom. Neki od njih napisali su da je to nešto čemu se u hrvatskom društvu posvećuje premalo pažnje. Postoje li muškarci koji si na sex shopovima kupuju igračke za stimulaciju prostate? Naravno da postoje i osobno ih poznajem. Usput - vrlo dragi, otvoreni i tolerantni ljudi.

Stimulacija prostate u heteroseksualnom odnosu ne događa se zato što muškarac ili žena imaju gay osobine, čak ne moraju nužno imati ni biseksualne. To se naprosto može shvatiti kao vrsta fetiša ili jednostavno želje za seksualnom raznolikošću.

Ako ste zdravi, ako se redovito krećete i nemate hemeroide ni ostale boljke povazane s crijevima, analna penetracija zapravo je vrlo ugodna mnogim muškarcima i ženama, o čemu sam pisala u svojoj kolumni o analnom seksu .

Polovici muškaraca ovog balkanskog društva to je znak slabosti

CROPIX

Fizički smo itekako oduvijek spremni na nju. Psihološki fakti su ti koji neke od nas muče. Baš kao i društveni, u smislu - zašto bi neki muškarac patrijarhata dopustio da ga se analno penetrira? Polovici muškaraca ovog balkanskog društva to je znak slabosti, poistovjećivanje sa ženskim principom. Muškarci ne da ne žele biti podređeni ili slabi, nego ih se odgajalo na način da to ne smiju biti jer u suprotnom neće preživjeti.

Zato mi je, kao ženi patrijarhata, oduvijek iznimno zanimljiva zamjena uloga u seksu. Naravno da, u frojdovskom smislu, to neki mogu nazvati kompleksom, ali smatram da su mnoge žene, barem jednom, poželjele znati kako je imati penis.

Da razjasnimo sada definiciju strap on-a i pegginga. Strap on je dildo koji žena pričvršćuje oko svog pojasa kako bi penetrirala ženu ili muškarca. Pegging pak je čin u kojem žena vrši analnu penetraciju u muškarca. Ulazak u tu vrstu seksualne igre dobro je činiti postepeno i polako kako bi za obje strane bilo ugodno. Peggingsam po sebi je ugodniji muškarcu zato što se njega stimulira, osim ako na korijenu umjetnog penisa ne postoji nešto vibrirajuće što stimulira ženski klitoris pa je tada tjelesno ugodno i za ženu. Naravno, mogla bi se vršiti i stimulacija double dildom u kojoj je jedan kraj dilda u ženi, a drugi u muškarcu, ali za to treba dosta uigranosti, ali i igračka koja je praktična za obje strane, pošto ne pašu svima jednake širine i dubine.

Darko Tomaš/CROPIX

Dominacija nad osobom muškog spola daje dodatnu draž

Zamjena uloga može se događati i pri zavođenju u kojem žena čini tradicionalno prvi korak i poziva muškarca na seks (što stoljećima nije bilo uvriježeno u društvu), a tu su i razne vrste fetiša - od oblačenja žene u mušku odjeću ili muškarca u žensku do stavljanja žene u ulogu nekog muškog zanimanja (policajca, ginekologa i slično) i obrnuto. Ne znam za vas, ali svaki put kad obučem bokserice svog seksualnog partnera (kad ga imam), osjetim neopisivo seksualno uzbuđenje. Ne samo zato što me on kao osoba uzbuđuje, nego i zato što se moj spolni organ tada nalazi na mjestu na kojem je inače njegov. Pošto volim muškarce s lijepo građenim alatkama, pomisao na muške gaće ili bokserice mi je vrlo primamljiva stvar.

Spavala sam u životu s mnogo muškaraca tijekom mojih 20-ih i 30-ih i iživjela se. Pali me muška dominacija u seksu i čak mi je draža od ženske jer se, u osnovi, dobro osjećam kad sam podređena, ali imam faze kad volim dominirati. Tada me zamjena uloga ne uzbuđuje samo sa seksualnog aspekta nego sa svakog drugog.

Dominacija nad osobom muškog spola daje mi dodatnu draž. Postoje muškarci s kojima bih mogla biti jedino na način da nad njima dominiram.

Tako sam jedno vrijeme seksualno komunicirala s muškom javnom osobom čiji je status popularnosti bio nesrazmjeran mojom tadašnjom anonimnošću pa me to nekako uzbuđivalo.

S njim sam si osvijestila da je za mene seks i društvena kategorija, ne samo tjelesna, emocionalna i psihološka. Seks je puno više od samog seksa. Seks smo mi u određenom trenutku s određenom osobom. Seksualna evolucija događa se kad se mijenjamo sa svakom novom osobom i svakim novim iskustvom. Jeste li primijetili te stvari na sebi i kako vam se sviđaju? Ja ih obožavam.

Da me uzbuđuje pegging i sve što uključuje analnu stimulaciju hetero muškarca, osvijestila sam tek početkom svojih 30-ih. U tadašnjoj vezi bila sam s muškarcem kojem je, na početku naše veze, bila vrlo odbojna pomisao penetracije prostate ičime (prstom, kamoli predmetom itd).

No, kako smo se upoznavali i razvijali našu seksualnost, tako mu se to počelo sviđati, postajući normalnim dijelom našeg seksualnog života. Znala sam da smo dostigli najvišu instancu seksualnog odnosa u trenutku kad me doslovno molio da mu napravim strap on (da se razumijemo, ne bi ga nipošto palilo da mu je to radio muškarac, već isključivo žena koju to uzbuđuje). Ne možete zamisliti koliko mi je uzbudljivo kad me heteroseksualni muškarac kojeg volim moli da nad njim u seksu činim ono što su muškarci stoljećima radili ženama, dominirajući nad njima u svakom smislu, želeći ih zadržati svojim domaćicama i odgojiteljicama vlastite djece kojima seks ne smije biti prioritet, kamoli seksualna dominacija nad muškarcima. Nije li prekrasna takva fluidnost, kad se muškarac osjeti dovoljno sigurnim u sebe da će na aspolutno svaki način udovoljiti osobu koju voli i imati seksualno zadovolj(e)nu partnericu?

Marinin Facebook: www.facebook.com/marinakrleza

Marinin Instagram: www.instagram.com/marinakrleza

Marinin Twitter: www.twitter.com/marina_krleza

Seksotekin Twitter: www.twitter.com/seksoteka2

Seksotekin Instagram: www.instagram.com/seksoteka_projekt

Seksotekin Facebook: www.facebook.com/seksoteka

Seksotekin LinkedIn: www.linkedin.com/company/seksoteka

Marinin LinkedIn: www.linkedin.com/in/marinakrleza

Seksotekin Pinterest: www.pinterest.com/seksoteka

seks

seksualnost

Marina Krleža

Seksoteka

Krležina Seksoteka

seksualna edukacija

fetiši

seksologinja

zamjena uloga

spolni odnos

pegging

strap on

newsletter

Prijavite se na Newsletter