Imao je 23 godine i šokantno je završio

Stoljeće i pol traje misterij tko je bio Jack Trbosjek, a znanstvenici su konačno ponudili svoj finalni odgovor


100posto
20.03.2019.08:00
Stoljeće i pol traje misterij tko je bio Jack Trbosjek, a znanstvenici su konačno ponudili svoj finalni odgovor
Profimedia

sažeto

Analiza je pokazala da je riječ o poljskom židovskom imigrantu Aaronu Kosminskom 


100posto
20.03.2019.08:00

Identitet serijskog ubojice zvanog Jack Trbosjek, koji je sijao smrt prije više od 130 godina u Londonu konačno je otkriven. Tek nedavno je DNK analizom uzorka krvi, koji je uzet sa šala jedne od Trbosjekovih žrtava Catherine Eddowes, otkriven njegov identitet.

Analiza je pokazala da je riječ o Aaronu Kosminskom (23). Kosminski je bio glavni osumnjičeni u očima detektiva koji je tad vodio istragu, ali nikada nije bilo dovoljno dokaza da bi ga osudili. 

Međutim, sada, više od 100 godina otkako je ubijao po Londonu, istraživači su uspjeli identificirati čuvenog serijskog ubojicu. Jacku Trbosjeku se na teret stavljaju silovanja i ubojstva najmanje pet žena u istočnom dijelu Londona tijekom 1888. godine. 

Ključni dokaz

"Prvi put smo opisali sistematsku, molekularnu analizu jedinog fizičkog dokaza vezanog za ubojstva Jacka Trbosjeka. Pronalaženje oba podudarna profila u istom dokaznom materijalu povećava statističku vjerojatnost njegove ukupne identifikacije i pojačava tvrdnju da je šal autentičan."

istock

Šal je pronađen pored četvrte žrtve, Catherine Eddowes, a pretpostavljalo se da krv pripada upravo ubojici. 

Oduvijek se sumnjalo na njega

Ovo nije prvi put da je Kominski povezan s ovim zločinima, ali je prvi put da je ta tvrdnja potkrepljena dokazima koji na to ukazuju. 

Kosminski je bio poljski židovski imigrant koji se emigrirao u Englesku nakon što je osjetio da u svojoj zemlji ne može više živjeti zbog ruskog utjecaja koji se širio.

Smješten je 1891. godine u psihijatrijsku bolnicu, u kojoj je i umro osam godina kasnije. Šal koji je poslužio kao dokaz protiv Kosminskog 2007. godine na aukciji kupio je biznismen Russel Edwards 2007. godine.

Jack Trbosjek

masovni ubojica

newsletter

Prijavite se na Newsletter