Izvan sebe od sreće

Sestra od 12 godina pomogla je pri porođaju svog brata, fotografije govore više od riječi


Valerija Bebek
12.06.2017.15:00
Sestra od 12 godina pomogla je pri porođaju svog brata, fotografije govore više od riječi
Facebook

sažeto

Jacee je zamolila roditelje da bude u rađaonici, a zatim ju je liječnik pozvao da primi brata i prereže mu pupkovinu


Valerija Bebek
12.06.2017.15:00

Jacee Dellapena (12) zamolila je roditelje da bude prisutna na porodu svog mlađeg brata Zaydna prije nekoliko godina, ali tada su joj roditelji rekli da je premala. No, ovog puta imala je sreće. Roditelji su odlučili kako će im treće dijete biti i posljednje i dopustili su kćeri da bude u rađaonici.

Originalni plan je bio da Jacee stoji kraj majčine glave. No djevojčica se uzrujala jer nije mogla vidjeti što se događa pa je liječnik predložio da sama pomogne pri porođaju brata.

"Počela sam plakati jer sam mislila da neću vidjeti kako se rađa jer sam preniska", rekla je djevojčica za The Independent. Onda je liječnik dr. Wolf predložio da sjedne ispred majke i porodi dijete. "Ja sam rekla: Što? Ne!", prisjetila se majka.

Ubrzo je djevojčica prošla dezinfekciju kao i svi medicinski radnici, obukla je kutu i rukavice te je pomogla pri porođaju svog brata Caysona teškog 3,34 kilograma.

"Bila sam nervozna jer sam se bojala da ću nešto zabrljati, ali to mi je bio najbolji trenutak u životu. Stvarno sam ga porodila, dopustio mi je da ga izvučem", oduševljena je djevojčica koja obožava svog bracu starog tjedan dana.

Otac Zack je sve zabilježio fotoaparatom pa i trenutak kada je liječnik dopustio Jacee da prereže pupčanu vrpcu. Na licu ponosne velike seke može se vidjeti neopisiva sreća, a fotografije su na Facebooku postale svjetska senzacija.

obitelj

porod

sestra

brat

rađaonica

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter