Plemenitost u najtežim trenucima

Srpska tinejdžerica (15) na kućnoj zabavi je uzela ecstasy i umrla, a shrvani roditelji su donirali njezine organe da spase nekog drugoga


100posto
09.11.2018.17:00
Srpska tinejdžerica (15) na kućnoj zabavi je uzela ecstasy i umrla, a shrvani roditelji su donirali njezine organe da spase nekog drugoga
iStock

sažeto

Djevojka je dobila teški moždani udar


100posto
09.11.2018.17:00

Obitelj nesretne tinejdžerice S. S., koja je preminula nakon što je na kućnoj zabavi u srpskom Aranđelovcu konzumirala ecstasy, odlučila je donirati njezine organe, piše Blic.

"Liječnici su se četiri dana borili za njen život. Nažalost, nisu je uspjeli spasiti. Kada je moja kćer umrla, svi liječnici su plakali. Odlučili smo donirati njene organe jer se nadamo da će tako drugi životi biti spašeni", rekao je Boris S., otac 15-godišnjakinje koju je u smrt odvela kobna tableta.

Djevojka je u petak na zabavi kod prijatelja uzela jednu od tableta koje je okupljenima donio N. B. (21). Po nalogu Javnog tužilaštva u Aranđelovcu osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužitelju.

Bila je dobro dijete i odličan đak

"Na tulumu, koji je bio kod njenog prijatelja, pojavio se taj mladić s ecstasyjem. Svi su uzeli. I moja kćer. Pozlilo joj je, pa su je doveli kući. Bila je svjesna. Odveli smo je u bolnicu, odakle je prebačena na VMA u Beograd. Ali više se nije probudila. Bila je na aparatima. Neizmjerno smo zahvalni osoblju s neurologije i toksikologije sa VMA, koji su sve učinili da je spase", ispričao je potreseni otac Blicu.

Djevojka je, pokazale su pretrage, doživjela teški moždani udar.

Reuters

Prema riječima liječnika, tinejdžerica nije preminula zbog prevelike količine MDMA iz ecstasyja nego zbog komplikacija koje su izazvane unošenjem opasne tvari.

Išla je u drugi razred gimnazije, bila je dobro dijete i odličan đak, a njeni bližnji tvrde da nije uzimala narkotike. Navodno joj je ovo bilo prvo iskustvo konzumiranja droge. Djevojka je iz ugledne obitelji, a roditelji osim nje imaju još dvoje djece, pišu Novosti.

U srpnju četvero mladih umrlo od ecstasyja

"Je li se htjela dokazati da je hrabra, je li bila znatiželjna ili su je na uzimanje droge možda čak i natjerali ljudi koji su bili sa njom, to vjerovatno nećemo saznati", rekao je bliski prijatelj obitelji.

U srpnju ove godine u Srbiji je četvoro mladih umrlo uslijed predoziranja ecstasyjem u roku od dva tjedna - Jovan Paunović (17) i Mirjana Milić (21) iz Beograda, M. M. (17) iz Kragujevca i N. S. (18) iz Bačke Palanke. 

predoziranje

ecstasy

doniranje organa

newsletter

Prijavite se na Newsletter