Video: ovakvog kapitalca sigurno dosad niste vidjeli

Snimka zastrašujuće velikog pijetla ovih dana kruži društvenim mrežama, i dok su jedni u šoku, drugi tvrde da je riječ o prijevari te da takva ptičurina ne može postojati


100posto
10.10.2019.13:20
Snimka zastrašujuće velikog pijetla ovih dana kruži društvenim mrežama, i dok su jedni u šoku, drugi tvrde da je riječ o prijevari te da takva ptičurina ne može postojati
Profimedia

sažeto

Snimka pijetla koji je veličine trogodišnjeg djeteta zaprepastila je svijet, barem onaj dio koji se ne bavi peradarstvom


100posto
10.10.2019.13:20

Dva pijetla ne pjevaju u jednome kokošinjcu, stara je narodna mudrost, a pogotovo kada je pijetao ovako ogroman. Snimka velike životinje pojavila se na internetu i od tada izaziva nevjericu kod svakoga tko je na nju naišao. Pijetao je barem tri puta veći od njegove sorte.

Za ovakvim pijetlom je, naravno, poludio cijeli svijet, ali ono što je zanimljivo za ljude s naših prostora je činjenica da se radi o životinji porijeklom s Kosova i Methonije. Ovaj spomenuti primjerak težak je čak 7,5 kilograma, tvrdio je svojedobno vlasnik.

Nije GMO, nego posebna pasmina

Kada nešto neobično ovako odjekne na internetu, obično krene i sva sila teorija. Kako to da je pijetao ovako narastao, je li to neki križanac ili genetski modificirana životinja? Mnogi su pribjegli takvim tumačenjima.

Međutim, u pitanju je sasvim normalna, domaća i zdrava životinja. Riječ je o pijetlu posebne pasmine, takozvane Brahma kokoši, koja je inače znatno veća od svojih 'rođaka'. Pasmina kokoši Brahma službeno je priznata 1874. godine, a uzgojili su ih ljudi koji su služili u Azijskim hramovima.

Riječ je o rasnim kokama i pijetlu, koji su kod nekih poznavatelja izuzetno cijenjeni jet ne daju samo jaja, nego i ukusno dijetetsko meso. Za pijetlove Brahma smatra se da ima vrlo lijepu vanjštinu i da će svojim perjem ukrasiti svako dvorište. Iskreno se nadamo da je ovaj kapitalac sa snimke ipak poživio i o danas, te da nije završio u nekoj juhi.

život

selo

pijetao

kokošinjac

newsletter

Prijavite se na Newsletter