Foto: ima još divnih ljudi

Bacila je prsten u smeće i doživjela slom, ono što su učinili suprug i dvojica smetlara rasplakalo je nju i cijeli svijet


100posto
15.10.2019.10:50
Bacila je prsten u smeće i doživjela slom, ono što su učinili suprug i dvojica smetlara rasplakalo je nju i cijeli svijet
Profimedia

sažeto

Žena je u generalnom čišćenju kuće slučajno bacila i vrijedan, zaručnički prsten, smeće je završilo u reciklažnom centru, ali njezin nakit nije zauvijek izgubljen


100posto
15.10.2019.10:50

Gubitak prstena vjerojatno je među nekoliko najvećih strahova onih koji su zaručeni ili u braku. Ipak jednom kada ih se izgubi teško ih je zamijeniti zbog sentimentalne vrijednosti, a često su i vrlo skupi.

Jednoj ženi upravo se to dogodilo nakon čega je bila potpuno izbezumljena. Shvatila je da joj je prsten slučajno završio u vreći za smeće tijekom čišćenja.

Joanne Carter iz Monmouthshirea u Walesu, svoj zaručnički prsten držala je u staroj svijeći u kupaonici. No tijekom generalnog čišćenja, zabunom je bacila i svijeću i prsten. Komad nakita vrijedan je čak i 3000 funti (oko 26.500 kuna).

Kada se ova 36-godišnjakinja povjerila suprugu Craigu (38) što je napravila briznula je u plač. On je zatim odmah alarmirao njihovo lokalno komunalno poduzeće Five Lane Household centar za otpad i reciklažu. I vjerovali ili ne, nije stalo na tome. 

Prekopali brdo smeća u potrazi za prstenom

Idući dan su dvojica radnika Rhys i Darren dobili zadatak da prekopaju više stotina vreća otpada u potrazi za izgubljenim prstenom. Budući da je Craig suprug pun ljubavi i podrške otišao je u komunalni centar i pomogao čistačima da identificiraju pravu. Craig je uočio poznatu crnu vreću, Rhys i Darren su je otvorili i pretresli sadržaj - među hrpom smeća zabljesnuo je maleni kružić s velikom sentimentalnom vrijednosti.

Facebook

Supruga Jo, malo je reći, bila je oduševljena i presretna ovim ishodom i neizmjernom pomoći koju su im pružila ta dvojica smetlara. Ljudi su prekapali po brdu smeća punih 45 minuta. "Prsten ima ogromnu sentimentalnu vrijednost i uz to je vrlo skup te neosiguran. Moj suprug Craig otišao je u poduzeće i dvojica nevjerojatnih ljudskih bića prekapali su po stotinama vreća kako bi ga pronašli. Njihova dobrota i velika srca su me rasplakala", kazala je Joanne.

Uz zahvalu iz dubine srca' spomenula je i da žive u nevjerojatnoj zajednici. Ovaj čin dobrote nije prošao nezapaženo ni kod lokalnih vlasti Monmouthshirea.

"Izuzetno sam ponosna na naše osoblje u Five Lanes Household centru što su pomogli u sretnom završetku ove priče. Ovo je izvrstan primjer kako naše osoblje čini sve i više od toga da pomognu našoj zajednici. Bravo! Nadajmo se da Jo ima novo mjesto za čuvanje prstena", kazala je članica gradskog vijeća Jane Pratt.

Facebook

Priču su lokalne vlasti objavile u svom službenom glasilu i na društvenim mrežama, gdje se naravno povratno javio i bračni par. Joanne je objavila fotografiju nje i supruga s dvojicom komunalaca kojima su donijeli svoje poklone.

"Svakom po paket Stelle (piva), kupon za restorane da svaki od njih ode s obiteljima kao i grebalicu od pet funti s porukom 'Nadam se da će vaša sreća biti dobra kao i naša'", nabrojala je Joanne što su ona i suprug poklonili dvojici radnika u znak zahvalnosti.

Facebook

smeće

zaručnički prsten

komunalni radnik

smetlari

newsletter

Prijavite se na Newsletter