Njemu je krenulo

Sedmogodišnjak je upravo postao najplaćeniji jutjuber na svijetu! Zgrnuo je milijune, a nije se mak'o iz svoje sobe. Kako?


Robin Mikulić
05.12.2018.08:05
Sedmogodišnjak je upravo postao najplaćeniji jutjuber na svijetu! Zgrnuo je milijune, a nije se mak'o iz svoje sobe. Kako?
youtube

sažeto

Najviše zarađuje od sponzoriranih oglasa, a novac će dobiti tek kad postane punoljetan


Robin Mikulić
05.12.2018.08:05

Da YouTube može biti sjajan izvor zarade, to znamo. Ipak smo milenijalci. Poslovično vjerujemo da se jedino od toga može živjeti. Pitajte kolegu Barića, on na tu temu ima štošta za reći.

No, da se milijunaši na YouTubeu mogu peći već i prije 18.? To bi, vjerujem, šokiralo čak i spomenutog novinara. Ovih je dana, naime, Forbes pustio listu najplaćenijih jutjubera i svijet je šokiran.

Neočekivani hit

Prvo je mjesto pripalo 7-godišnjem dječaku koji na svom kanalu Ryan Toys Review testira igračke. On je tijekom ove godine zaradio nevjerojatna 22 milijuna dolara.

Videa objavljuje gotovo svakodnevno, a njegovi materijali nerijetko premašuju milijunske preglede – što je, s obzirom na produkciju, prilično nevjerojatno.

Drugoplasirani kanal zaradio je 21.5 milijuna, treći je milju i po’ za njima.

Uspješan sam jer sam zabavan

Kad su novinari samopečenog milijunaša od 7 godina pitali što misli zašto je toliko popularan odgovorio im je da je jednostavno zabavan i smiješan.

Mališi su, inače, kanal otvorili roditelji i to pred 5 godina, a u međuvremeni je skupio 17,3 milijuna pratitelja. Njegova je videa pogledalo više od 26 milijuna ljudi.

Dio je Prihoda zaradio od oglasa, no najveći je novac ipak skupio od sponzoriranih postova. Njegov je potencijal prepoznao čak i kultni američki lanac Wallmart te mu ponudio suradnju. Prodaju njegovu eksluzivnu liniju igračaka i odjeće.

YouTube

najplaćeniji jutjuber

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter