'kuda idu divlje svinje'

Sakrili kokain u šumi, a račune im nije pomrsila policija već neočekivani počinitelji


100posto
13.11.2019.15:00
Sakrili kokain u šumi, a račune im nije pomrsila policija već neočekivani počinitelji
Profimedia

sažeto

Nije poznato jesu li svinje pretrpjele kakve posljedice nakon što su potrgale i njušile paketiće droge


100posto
13.11.2019.15:00

Divlje svinje u Toskani navodno su odgovorne za uništavanje 20 tisuća eura vrijednog kokaina koji su sakrili dileri droge. Skupina krijumčara otkrila je da je zalihe zakopane u šumi kraj Montepulciana pregazilo krdo divljih svinja koje su poderale vodootporne pakete i razbacale bijeli prah, piše Independent.

Policija prisluškivala razgovore u kojima su 'kukali' zbog izgubljenog kokaina

Nekonvencionalno razbijanje lanca krijumčerenja dogodilo se nakon što je policija prisluškivala telefonske razgovore osumnjičenika među kojima su jedan Talijan i dva Albanca, te čula kako se jedan od dilera žali na veliki gubitak. Kokain je bio skriven u staklenkama i vrećicama zakopanim u šumi, a kako je rekao jedan član kriminalne organizacije, svinje su pregazile područje na kojem je droga bila zakopana i oštetile pakiranja.

Drogu naplaćivali između 90 i 100 eura po gramu

Talijanski Il Tirreno navodi kako je banda krijumčara navodno podavala dva kilograma kokaina svakog mjeseca i to u noćnim klubovima u gradovima Arezzo u Toskani, kao i u okolici Siene. Četvorka je bila aktivna od rujna 2018. godine do ožujka 2019., prodavali su kokain 80 i 85 postotne čistoće koji su naplaćivali od 90 do 100 eura po gramu. Svi su uhićeni i suočeni s optužbama za trgovanje drogom.

Istraga o poslovima ove kriminalne organizacije krenula je nakon ubojstva 21-godišnjeg Albanca u svibnju 2019. godine. Oko dva milijuna divljih svinja luta Italijom, a njihov je broj dvostruko veći nego što je bio 2015. godine. Udruge farmera tvrde da vlada nikada nije poduzela mjere kako bi kontrolirala njihovo razmnožavanje.

Profimedia

Italija

kokain

krijumčarenje droge

divlje svinje

newsletter

Prijavite se na Newsletter