PRIVATNI ŽIVOT ESCOBAROVIH

Kada sam imala 14 godina prisilio me na abortus, nisam ga mogla ostaviti, ne samo zato što sam ga voljela, nego i zbog straha


Vedrana Sunko
14.08.2019.12:00
Kada sam imala 14 godina prisilio me na abortus, nisam ga mogla ostaviti, ne samo zato što sam ga voljela, nego i zbog straha
Profimedia

sažeto

Godinu kasnije vjenčali su se u crkvi Svetog trojstva u kolumbijskoj Palmiri, ni Pablovi ni njeni roditelji nisu htjeli prisustvovati vjenčanju


Vedrana Sunko
14.08.2019.12:00

Victoria Henao (58) svog supruga, ozloglašenog kolumbijskog narkobosa Pabla Escobara upoznala je kad je imala tek 12, a on 23 godine.

Sa svega 14 godina je prisilio na pobačaj u nekoj mračnoj ulici.

 "Nisam znala šta se događa, samo sam ga pokorno pratila", otkrila je u svojoj novoj biografiji, opisujući kako je žena kod koje su ju odveli gurala neke plastične cijevi u nju dok nije počela krvariti.

Profimedia

Potom ju je Escobar odveo kući i rekao joj da slijedi upute koje joj je žena dala i da ga obavještava o svom stanju.

I nakon traumatičnog pobačaja, ostala je sa Pablom. Godinu dana kasnije, kada je imala samo 15 godina, vjenčali su se crkvi Svetog trojstva u kolumbijskoj Palmiri. Ni Pablovi ni njeni roditelji nisu željeli prisustvovati vjenčanju, a Victoria se tog dana sjeća sa pomiješanim osjećajima.

 "S jedne strane sam ga voljela, ali istovremeno i strahovito ga se bojala", rekla je ona.

Učenica i domaćica

Ubrzo je počela slušati glasine o Pablovnim brojnim preljubima i avanturama, no jednostavno nije željela provjeravati njegove džepove ili tražiti tragove ruža.

 Živjeli su zajedno, ona bi ujutro odlazila u školu, a nakon povratka kući preuzimala ulogu domaćice.

Ubrzo je zatrudnjela. Tada u četvrtom srednje, prisjeća se, je tražila od profesorice engleskog jezika da je pusti s ispita jer joj je pukao vodenjak.

Brojne afere i ljubavnice

Kako je rastao Escobarov utjecaj tako je i broj ljubavnih afera bio sve veći, a najpoznatija je bila ona s Wendy Chavarriaga Gil, koja je trajala nekoliko godina.

Victoria kaže da je Pabla, s tada 28-godišnjom brinetom zelenih očiju, upoznao njegov bogati prijatelj.

"Nisam ga mogla ostaviti, ne samo zato što sam ga voljela nego i iz straha. Osjećala sam se potpuno bespomoćno i nisam znala što će biti s mojom djecom i sa mnom bez njega", rekla je, prenosi Daily Mail. Nije se bojala samo njegovih rivala, nego i Pabla.

"Čak sam se bojala da bi mi i najmoćniji čovjek Kolumbije mogao nešto napraviti ako ga ostavim", rekla je.

Strah je bio jači

Strah je bio itekako opravdan jer Pablo nije prezao ni od čega. Kasnije se pokazalo da je bio naručio i ubojstvo dugogodišnje ljubavnice Gil kada je pomislio da je postala doušnik.

Nakon atentata na ministra pravosuđa 1993. godine Victoria (35) morala je pobjeći s Pablom i djecom. Kako su zahtjevi za izručenjem postajali sve glasniji, a obruč oko narkobosa se sve više stezao, Pablo je konačno poslao svoju suprugu i djecu u zgradu pod vladinom zaštitom.

Escobar je ubijen 2. prosinca 1993. godine, na vrhuncu svoje moći kontrolirao je 80 posto izvoza kakaina iz Kolumbije u SAD.

 

Pablo Escobar

pobočaj

Victoria Henao

newsletter

Prijavite se na Newsletter