'Sve je napokon dobilo smisao'

Rastala se pa ju je ostavio dečko nakon pet godina, a onda se odlučila zavjetovati na vječnu ljubav i šokirala sve


100posto
06.05.2019.18:00
Rastala se pa ju je ostavio dečko nakon pet godina, a onda se odlučila zavjetovati na vječnu ljubav i šokirala sve
Screenshot/YouTube

sažeto

'Tijekom godina, ulazila sam iz jedne veze u drugu i gubila sebe. Zato sam se odlučila udati za sebe', kaže Melissa


100posto
06.05.2019.18:00

"Na Badnju večer dobila sam poruku od dečka s kojim sam bila u vezi pet godina. Rekao je da me više ne želi i da prekida sa mnom. Bila sam 42-godišnjakinja sa dvoje djece i dva razvoda iza sebe. Kada me ostavio, to me uništilo. Danima nisam jela, spavala i smijala se", ispričala je Melissa Denton za britanski Telegraph.

Moj bivši je ponekad znao reći 'Draga, možeš se udati, ali to neće biti za mene'. Odjednom sam shvatila da je on bio u pravu i da se ne moram udati za njega već, za sebe.

Takva veza ima i službeni termin – sologamija. Iako ona nije legalna ni u jednoj zemlji, veliki broj ljudi imao je simbolične ceremonije kako bi proslavio svoj singl status. 

Amerikanka Linda Barker bila je prva osoba koja je to učinila, 1993. godine.

"Mislila sam da je to pomalo luckasto, ali istovremeno imalo je i dosta smisla. Željela sam napraviti isto i znala sam da moram voljeti samu sebe prije nego što privučem pravu osobu u svoj život. Tijekom godina, ulazila sam iz jedne veze u drugu i gubila sebe", kaže Melissa.

Kupila si je impresivni dijamant

Nakon što je donijela odluku, na Amazonu je potražila prsten. "Brzo sam pronašla jedan sa dijamantom lijepe veličine, koji je izgledao impresivno, i to je postao moj četvrti zaručnički prsten – a i prvi koji sam poklonila samoj sebi prije zavjetovanja na vječnu ljubav."

Svoj plan je podijelila s kolegama, mislili su da je pomalo luckasta. Ipak, znali su da od svojih nauma ne odustaje.

Njezina djeca Ruby i Jasper su se prilično neugodno iznenadili i nisu skrivali negodovanje. Ruby je bila jako oštra prema ideji, ali je promijenila stav kada je vidjela kako su njeni prijatelji to odlično prihvatili.

Ostatak obitelji prihvatio je ovu neobičnu ideju, a najteže joj je bilo uvjeriti 80-godišnju majku da se radi o dobrom potezu.

"Ipak, i ona me podržala kao i ostali, a na kraju mi je čak i rekla da je stvarno ponosna na mene. Vjenčanje je održano na plaži 1. lipnja. Bio je to najbolji dan u mom životu. Po prvi put sam bila sama i sretna, a to iskustvo stvarno me ojačalo. Umjesto da sam trošila energiju i ljubav na druge, stavila sam samu sebe na prvo mjesto", zaključuje Melissa.

sologamija

udala se sama za sebe

newsletter

Prijavite se na Newsletter