Prilika života

Raspisan je natječaj za posao na kojem zaposlenik ne treba baš ništa raditi, a svejedno će dobivati plaću i nikad neće dobiti otkaz


100posto
13.03.2019.08:00
Raspisan je natječaj za posao na kojem zaposlenik ne treba baš ništa raditi, a svejedno će dobivati plaću i nikad neće dobiti otkaz
iStock

sažeto

Mjesečna zarada je oko 15.200 kuna, a dobivat će povišice, godišnji odmor, zajamčeni mirovinski fond te poneku povlasticu


100posto
13.03.2019.08:00

Za potrebe švedskog eksperimentalnog umjetničkog projekta zapošljavaju osobu koja će svaki radni dan imati samo jedan zadatak - javiti se na željezničkoj postaji, koja je trenutno u izgradnji, i prijaviti svoj dolazak.

Nakon toga uključit će se niz fluorescentnih svjetla preko platforme kako bi svi znali da je beskorisni radnik stigao na posao taj dan. Osoba potom može raditi što god želi - ili ne mora raditi ništa sve dok se ne vrati na kraju smjene i ugasi svjetla, prenosi Oddity Central.

Projekt financira vlada. Tijekom radnog vremena zaposlenik ne mora biti na radnom mjestu, a može biti zamijenjen kad god poželi. Ako ne nađe drugi posao, posao mu je zajamčen do kraja života.

Mjesečna zarada je 2320 dolara (oko 15.200 kuna), a dobivat će povišice, godišnji odmor, zajamčeni mirovinski fond te poneku povlasticu.

Prije dvije godine Šveđani su najavili međunarodni natječaj za umjetnike koji su spremni pridonijeti idejama za dizajn željezničke postaje Korsvagen, nudeći nagradu pobjedniku od 7 milijuna švedskih kruna (oko 4,9 milijuna kuna).

Švedska

posao iz snova

zaposlenje

umjetnički projekt

nerad

newsletter

Prijavite se na Newsletter