Učiteljica u karijeri profesionalne sponzoruše

Prosječno zaradi oko 15.000 kuna mjesečno. Ima i neugodnih momenata: 'Došao je poslije nastave po sina kojem sam predavala. Nasmiješio mi se'


Daniel Radman
05.10.2019.18:00
Prosječno zaradi oko 15.000 kuna mjesečno. Ima i neugodnih momenata: 'Došao je poslije nastave po sina kojem sam predavala. Nasmiješio mi se'
Profimedia / Ilustracija

sažeto

Neke učiteljice rade dodatne poslove, druge pak napuštaju obrazovanje  


Daniel Radman
05.10.2019.18:00

Sudbina učitelja u neku ruku je jednaka i u Hrvatskoj i u nešto bogatijim zemljama. Može se to zaključiti po učestalim žalopojkama koje stižu i iz SAD-a, i oni često govore o plaći koja je neprikladna za dostojan život.

Neki od njih napuštaju struku u potrazi za bolje plaćenim poslovima, drugi pak uz školu rade dodatne poslove, a 'Yahoo Lifestyle' upozorava i na još jednu zabrinjavajuću pojavu - učiteljice sve češće postaju i sponzoruše!? 

Zaradi se u prosjeku 2,200 dolara mjesečno

Kako je svijet aplikacija za dejtanje raznovrstan, u SAD-u imate i takve koji nude spajanje sponzora i sponzoruša. Neke od učiteljica-korisnica podijelile su svoja iskustva, zbog prirode posla većina je pristala anonimno govoriti, no izvjesna Aleecia odlučila je istupiti imenom, prezimenom i fotografijom.

Dakle, Aleecia se ulogirala s ciljem da si još nešto zaradi jer nije bila zadovoljna plaćom nastavnice u 'maloj školi'. Ubrzo je shvatila da joj taj primarni posao i ne treba te je postala u principu profesionalna sponzoruša.

Na prvih nekoliko spojeva zaradila bi 100 dolara, a pohvalila se da joj je za jednu večer sponzor ponudio 1000 dolara. Prema statistikama aplikacije koju je koristila prosječna sponzoruša zaradi oko 2,200 dolara mjesečno(14.850 kuna).

Inače, sama aplikacija ograđuje se od nezakonitih radnji, prostitucije i eskorta, makar su neke učiteljice priznale da su imale seks. No, kažu da je bio rezultat strasti, a ne novca. 

Susret s tatom u maloj školi

Jasno, ima i to svojih škakljivih strana, tako je Aleeica priznala kako je na stranici naišla na oca jednog djeteta kojem je predavala u maloj školi.

"Jednom mi se nasmijao, i to je bilo u stilu 'I ja sam tebe vidio, također'. Nismo o tome pričali, ali znali smo oboje", ispričala je.

Ipak, s vremenom je odustala od posla sponzoruše i sada radi u zdravstvu. 

aplikacije

učiteljice

sponzoruše

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter