Foto: Vidite li se u ovom raju?

Prodaješ knjige posjetiteljima resorta i čitaš na plaži na Maldivima, ovo je oglas za najbolji posao na svijetu


Valerija Bebek
23.08.2018.08:25
Prodaješ knjige posjetiteljima resorta i čitaš na plaži na Maldivima, ovo je oglas za najbolji posao na svijetu
Soneva.com

sažeto

Nudi se savršen posao za knjiške moljce i ljubitelje mora


Valerija Bebek
23.08.2018.08:25

Još uvijek tražite savršenu karijeru? Nema problema, pokušajte s ovim. Knjižara na Maldivima traži nekoga tko želi raditi tamo.

Nakon natječaja za savršene poslove poput čuvanja mačaka na grčkom otoku ili kušanja Nutelle, za što dobivate stvarnu plaću, u stvarnim novcima, javio se još jedan isto tako bajkovit. Luksuzan resort Soneva Fushi traži nekoga tko će preuzeti njihovu prodavaonicu knjiga na plaži. Ako vam je omiljena aktivnost chillanje kraj plaže s romanom u ruci, ovo je posao stvoren za vas. Prije nego što uzviknete: 'Živote robijo!' možete ostvariti svoje snove.

Zamijenite sivi ured i olovno nebo bijelim pijeskom i suncem nad tirkiznim morem te svjetski poznate destinacije. Maldivi se nalaze u Indijskom oceanu, a najpoznatiji su po koraljnim grebenima, nevjerojatnim pješčanim plažama.

Soneva.com

Kao otočni prodavač knjiga vodit ćete brigu o vlastitoj knjižari te davati preporuke turistima koje štivo da ponesu na plažu. Dok ovo pišem, pitam se zašto jednostavno ne prešutim informaciju i javim se na ovo savršeno radno mjesto za sve knjiške moljce.

Čovjek koji stoji iza ovog oglasa za posao, za The Guardian je rekao da je plaća malena, ali beneficije koje dolaze uz mjesto su neusporedive sa svim drugima. "Uloga može rasti, a dijelom je na vama da izvučete najviše iz ove jedinstvene prilike. To je posao iz snova za mnoge ljude. Da sad imam 25 javio bih se. Želimo nekog tko je odgovoran, kreativan i inspirativan, tko može može utjecati na ljude da više čitaju - a to ljudi na odmoru vole", kazao je Philip Blackwell. Originalan oglas možete pronaći na stranici BookBrunch, ali da biste ga vidjeli morate napraviti račun.

Soneva.com

Budući prodavač knjiga na 'pustom otoku' živjet će u blizini ekskluzivnog resorta koji leži na plažama i pijesku mekim poput snijega, nalazi se u Baa Atol rezervatu koji se sastoji od tri prirodna atola. Cijena noćenja varira od skromnih 13.000 kuna do gotovo 170.000 kuna za noć u privatnom resortu s devet spavaćih soba, bazenom, spa, saunom i ostalim luksuzima.

Cijene noćenja opisuju i kupce knjiga budućem zaposleniku Petera Blackwella, on će u svom dućanu osigurati miks knjiga o lokalnom okolišu, živopisnom podvodnom životu kao i naslove koji odražavaju interese bogatih turista. "Oni su visoko obrazovani, istraživački nastrojeni koji se žele odmoriti i pobjeći od obaveza, ali i raditi na sebi", objasnio je Blackwell.

Soneva.com

Cijelu priču pokrenuo je upravo Peter, to mu je najnoviji eksperiment i nastavak njegove knjige 'Ultimate Library business', koju je napisao nakon što je 2006. zatvorio obiteljski lanac knjižara koje su nosile njihovo prezime Blackwell.

Soneva.com

Soneva.com

posao

Maldivi

savršen posao

knjižara

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter